Home » Cultură » Cele mai ciudate titluri de cărţi din 2014

Cele mai ciudate titluri de cărţi din 2014

Cele mai ciudate titluri de cărţi din 2014
Publicat: 02.03.2015
Volumul "Nature's Nether Regions" ("Regiunile de jos ale naturii"), de Menno Schilthuizen, se numără printre nominalizările la premiul Diagram pentru cel mai ciudat titlu de carte, distincţie decernată anual de revista britanică The Bookseller, informează bbc.com.

Aceasta este doar una dintre cele şapte cărţi nominalizate la Diagram Prize. Un volum de memorii despre menopauză – „The Madwoman in the the Volvo: My Year of Raging Hormones” („Femeia nebună dintr-un Volvo: Anul meu de hormoni furioşi”), de Sandra Tsing-Loh, şi „Divorcing a Real Witch: For Pagans and the People That Used to Love Them” („Divorţul de o vrăjitoare adevărată: Pentru păgâni şi oamenii care obişnuiau să îi iubească”), un ghid practic despre felul în care trebuie încheiate relaţiile păgâne, de Diana Rajchel, se regăsesc la rândul lor pe lista cărţilor nominalizate.

Au mai fost nominalizate cărţile „Where do Camels Belong?” („Cărei familii aparţin cămilele?”), o investigaţie a locului ocupat de fiecare specie, scrisă de Ken Thompson, şi „The Ugly Wife Is Treasured at Home” („Soţia cea urâtă este preţuită acasă”), un eseu despre iubire şi sex sub China maoistă, scris de Melissa Margaret Schneider.

Lista nominalizărilor la premiul Diagram este completată de volumele „Strangers Have the Best Candy” („Străinii au cea mai bună acadea”), de Margaret Meps Schulte, şi „Advanced Pavement Research: Selected, Peer Reviewed Papers” („Studiu despre pavajul avansat: Analize selectate realizate de specialişti”), de Bo Tian.

Volumul câştigător este desemnat prin votul publicului, pe site-ul publicaţiei The Bookseller, până pe 20 martie.

Câştigătorul premiului Diagram pentru cel mai ciudat titlu de carte va fi anunţat pe 27 martie.

Printre volumele nominalizate în anii anteriori s-au numărat „Estonian Sock Patterns All Around the World” („Tipare de şosete estoniene în toată lumea”), „The Mushroom in Christian Art” („Ciupercile în arta creştină”) şi „Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way” („Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han”).

În 2014, premiul Diagram a revenit volumului „How to Poo on a Date” („Să gătim cu Poo”), scris de bucătarul-şef din Bangkok Saiyuud Diwong.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase