Home » Cultură » Cadoul de nepreţuit pe care Stephen Hawking l-a făcut producătorilor ”Teoriei întregului”

Cadoul de nepreţuit pe care Stephen Hawking l-a făcut producătorilor ”Teoriei întregului”

Publicat: 02.03.2015
Stephen Hawking le-a permis producătorilor ”Teoriei întregului” să folosească vocea computerizată creată de Intel special pentru el şi protejată prin drepturi de autor.

Rolul celebrului cosmolog i-a dat mari bătăi de cap lui Eddie Redmayne. Hawking, în vârstă de 73 de ani, avea să vadă filmul şi să-i spună ce a crezut despre interpretarea sa.

Hawking a văzut filmul la Londra, înainte de premiera oficială. ”Îţi voi transmite părerea mea – bună sau de altă natură”, i-ar fi spus el lui Redmayne, potrivit Variety. ”Stephen, dacă e de altă natură nu trebuie să intri în detalii”, i-ar fi transmis actorul.

După vizionarea peliculei, Hawking ar fi fost compleşit de emoţie. O infirmieră ar fi şters o lacrimă din ochiliul cosmologului. El a spus că filmul ar fi fost ”adevărat în linii mari” şi ar fi sărbătorit cu regizorul James Marsh şi scenaristul Anthony McCarten, sorbind şampanie dintr-o linguriţă.

”Ne-a trimis un e-mail în care ne-a spus că au existat anumite momente în care a avut împresia că se uită la el”, a povestit McCarten.

Hawking ar fi fost atât de încântat de film încât le-ar fi propus producătorilor să le oferă dreptul de a folosi vocea sintetică pe care Intel a creat-o special pentru el şi care este protejată prin drepturi de autor.

”Am petrecut foarte mult timp şi am cheltuit mulţi bani încercând să reproducem vocea, însă nu ne-a ieşit”, a comentat McCarten pentru Variety.

Redmayne a fost încântat când a aflat despre oferta lui Hawking pe care a privit-o drept o ”ştampilă de aprobare” la adresa interpretării sale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase