Home » Cultură » Ziua în care s-a născut psihologul care avea să revoluţioneze felul în care gândim

Ziua în care s-a născut psihologul care avea să revoluţioneze felul în care gândim

Ziua în care s-a născut psihologul care avea să revoluţioneze felul în care gândim
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.07.2023
Pe 26 iulie 1875 s-a născut Carl Gustav Jung, medic, psiholog şi psihiatru, fondatorul psihologiei analitice. A colaborat cu Sigmund Freud, fiind atras in special de cercetările acestuia legate de isterie şi de vise.

Ilustrul psiholog elveţian şi fondator al psihologiei analitice, Jung a colaborat între 1907 şi 1912 cu Sigmund Freud.

 

Ruptura dinte cei doi a fost provocată de apariţia lucrării Wandlungen und Symbole der Libido, lucrare în care Jung îl critica pe ilustrul psihanalist austriac. Aportul său în medicina modernă este unul fundamental, Jung elaborând interpretarea psihanalitică axată pe reintroducerea culturii ca dimensiune fundamentală a omului.

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 26 iulie:

1324 – Basarab I, voievodul Ţării Româneşti (1310-1352) a fost numit, într-un act emis de Cancelaria maghiară, „voievodul nostru transalpin”. Basarab a acceptat suzeranitatea regelui Ungariei, fiind recunoscut stăpânitor efectiv al Banatului de Severin.

1741 – A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi.

1788 – New York a ratificat Constituţia Statelor Unite şi a devenit al 11-lea stat al SUA.

1856 – S-a născut dramaturgul şi eseistul britanic George Bernard Shaw, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1925. (m. 2 noiembrie 1950)

1916 – A încetat din viaţă chimistul Nicolae Teclu, care a inventat un arzător cu mecanism de reglare a raportului dintre aer şi gaz. (n. 18 octombrie 1839)

1921 – A intrat în vigoare Tratatul de pace de la Trianon, încheiat între Puterile Aliate şi Ungaria, care marca recunoaşterea pe plan internaţional a unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

1952 – A încetat din viaţă Eva Duarte de Peron, soţia preşedintelui Argentinian Juan Peron. (n. 7 mai 1919)

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase