Home » Cultură » „Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob: 10 zile până la premiera românească

„Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob: 10 zile până la premiera românească

Publicat: 16.11.2015
Premiera românească a filmului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, din distribuţia căruia fac parte, printre alţii, Raluca Aprodu, Dragoş Bucur, Vlad Zamfirescu, Alexandru Darie şi Gabriela Popescu, va avea loc peste 10 zile.

Un „love story” autentic, filmul spune povestea Apriliei – rol jucat de Raluca Aprodu, şi a lui Sebastian – personaj interpretat de Dragoş Bucur, doi tineri artişti care îşi trăiesc povestea de dragoste dincolo de greutăţile vieţii şi presiunile societăţii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Pornind de la o întâmplare reală, „Poveste de dragoste” aduce în prim-plan întrebarea „un om poate fi fericit în viaţa personală şi viaţa profesională în acelaşi timp, la acelaşi nivel?”, spune Raluca Aprodu.

Este un film despre compromisuri şi momentele în care poţi să le faci. „Dacă faci compromisurile pentru a-ţi fi bine, şi mai bine”, este părerea actorului Dragoş Bucur despre greutăţile ce pot fi întâmpinate şi despre lucrurile care dau puterea de a merge mai departe.

„Să te cheme şi Aprilia, să mai fii şi o fată frumoasă, să joci şi într-o poveste de dragoste, nu cred că există ceva mai dificil pentru o actriţă”, spune Alexandru Darie despre personajul interpretat de Raluca Aprodu.

„Aprilia învaţă să trăiască în acest film. Îşi începe viaţa îndrăgostindu-se, devine femeie în acest film. E o trecere de la păpuşa stereotipă din începutul timpului la femeia care sacrifică totul de dragul iubirii”, spune Mişu Predescu, producătorul filmului, despre personajul Ralucăi Aprodu.

Nici pentru Dragoş Bucur misiunea nu a fost mai simplă. Actorul a luat lecţii de vioară şi a trebuit să se pună în pielea unui personaj diferit de tot ce a mai jucat până acum: un romantic, „acel tip de personaj pe care îl joci odată-n viaţă”, după cum declară actorul. Deşi la prima vedere este un tip sensibil, în Sebastian se ascunde un bărbat puternic, capabil să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a-şi salva povestea de iubire.

„Poveste de dragoste” a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie.

Lungmetrajul „Poveste de dragoste” vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian (Dragoş Bucur) şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

„Poveste de dragoste” este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat în cinematografe pe 27 noiembrie şi va fi distribuit de Zazu Film.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase