Home » Cultură » Cel mai bun film al anului 2015 – VIDEO

Cel mai bun film al anului 2015 – VIDEO

Cel mai bun film al anului 2015 – VIDEO
Publicat: 04.01.2016
Premiile National Society of Film Critics sunt printre ultimele acordate înainte de nominalizările la premiile Oscar

„Spotlight” a fost desemnat cel mai bun film al anului 2015, duminică, într-o ceremonie organizată la New York, de membrii Societăţii naţionale a criticilor de film din SUA (National Society of Film Critics), potrivit contactmusic.com.

Pelicula, în care joacă actorii Michael Keaton şi Mark Ruffalo, a fost premiată şi pentru cel mai bun scenariu, care le aparţine lui Josh Singer şi Tom McCarthy.

„Spotlight”, care a fost desemnat cel mai bun film de criticii din Los Angeles, San Francisco şi Boston, este considerat unul dintre cei mai importanţi concurenţi la premiile Oscar, care vor fi decernate în acest an de Academia Americană de Film.

„Spotlight” prezintă o investigaţie realizată de o echipă de jurnalişti a publicaţiei Boston Globes, despre abuzurile sexuale ale preoţilor catolici pedofili. Ancheta jurnalistică a scandalizat întreaga lume şi a produs schimbări majore în cadrul Bisericii Catolice, fiind iniţiată de editorul-şef de atunci al publicaţiei, Marty Barton (Schreiber), ajutat de Walter ‘Robby’ Robinson (Keaton) şi reporterii Michael Rezendes (Ruffalo), Sacha Pfeiffer (McAdams) şi Matt Carroll, potrivit cinemagia.ro.

Totodată, membrii Societăţii naţionale a criticilor de film din SUA i-au oferit premiul pentru cel mai bun actor lui Michael B. Jordan, pentru rolul din „Creed”, iar cel pentru cea mai bună actriţă britanicei Charlotte Rampling, pentru rolul ei din „45 Years”.

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost câştigate de Mark Rylance, pentru interpretarea din „Podul spionilor/ Bridge of Spies”, şi Kristen Stewart, pentru rolul din „Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria”.

Premiul pentru cea mai bună imagine a fost câştigat de drama „Carol”, trofeul pentru cel mai bun regizor, de Todd Haynes, în timp ce documentarul dedicat cântăreţei Amy Winehouse, „Amy”, a fost desemnat cel mai bun film din categoria non-ficţiune.

Gala de duminică a fost organizată de National Society of Film Critics (Societatea naţională a criticilor de film americani, n.r.), o organizaţie alcătuită din critici de film proeminenţi, care lucrează pentru ziare, reviste şi alte instituţii media prestigioase.

Premiile National Society of Film Critics sunt printre ultimele acordate înainte de nominalizările la premiile Oscar, care vor fi anunţate pe 14 ianuarie, la Los Angeles. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase