Home » Cultură » Vicepreşedintele SUA care a scris cea mai populară melodie din lume – FOTO+VIDEO

Vicepreşedintele SUA care a scris cea mai populară melodie din lume – FOTO+VIDEO

Publicat: 20.02.2016
Al 30-lea vicepreşedintele a Americii are distincţia de a fi singurul om care a fost şi compozitorul piesei ce a rupt topurile muzicale pop.
Charles Dawes a ocupat funcţia de vicepreşedinte în timpul când Calvin Coolidge era preşedinte. El a luptat în primul război mondial, a fost primul director al Biroului de Buget american şi, în ultima parte a vieţii, ambasador al SUA în Regatul Unit.
 
 
În 1911, Dawes, pe atunci un bancher din Chicago şi  muzician amator autodidact, a creat o melodie care va deveni cunoscută sub numele de „Melody in A Major”.  
 
 
În 1951, Carl Sigman a adăugat versuri pe linia melodică a lui Dawes, după asta piesa a primit o altă denumire ”It’s All in the Game”.  Şapte ani mai târziu, în 1958, după înregistrarea piesei de către cântăreţul de R & B şi pop Tommy Edwards, această melodie a urcat pe locul 1 în SUA şi Marea Britanie. 
 
 
„Totul e în joc” (It’s All in the Game) a avut remake-uri de la diferiţi interpreţi faimoşi precum Van Morrison, Elton John, Merle Haggard şi  Barry Manilow. Deşi Dawes nu a trăit până când putea să vadă succesul piesei „Totul în joc” fiindcă fostul vicepreşedinte a murit în 1951, la vârsta de 85 de ani, el a avut multe alte premii pentru realizările sale, inclusiv premiul Nobel pentru Pace în 1925.
 
Nobelul i-a fost acordat pentru planul Dawes, un plan de plată şi reparaţie pentru Germania în urma Primului Război Mondial. 
 
Sursa: History
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase