Home » Cultură » Cinci tablouri pictate de Francis Bacon au fost furate la Madrid. Cât valorează ”prada”

Cinci tablouri pictate de Francis Bacon au fost furate la Madrid. Cât valorează ”prada”

Cinci tablouri pictate de Francis Bacon au fost furate la Madrid. Cât valorează ”prada”
Publicat: 15.03.2016
Hoţii nu au lăsat nici urme, nici amprente la locul jafului.

Cinci pânze ale pictorului irlandez Francis Bacon au fost furate acum nouă luni din colecţia particulară a unui prieten de-al pictorului, în inima Madridului, expertizele stabilind că valoarea „prăzii” depăşeşte 30 de milioane de euro, potrivit Le Figaro.

Hoţii nu au lăsat nici urme, nici amprente la locul jafului, demonstrând astfel că profilul execuţiei aparţine unor escroci profesionişti, conform informaţiilor prezentate în cotidianul spaniol El País.

Tablourile aparţineau unui bărbat în vârstă de 59 de ani a cărui identitate a rămas necunoscută. Aparent, deţinătorul pânzelor ar fi fost prieten cu pictorul şi ar fi moştenit mai multe dintre opere după moartea lui Francis Bacon.

Jaful din apartamentul situat într-un cartier elegant din centrul Madridului s-a produs într-o manieră extrem de calculată, premeditată şi profesionistă. Hoţii au putut să dezamorseze cu uşurinţă alarma, ancheta poliţiei depistând că aceştia ştiau în prealabil că proprietarul nu se afla în apartament în momentul operaţiunii. Aceştia au furat pe lângă cele cinci tablouri şi alte obiecte de valoare, fără să lase vreun indiciu care să permită identificarea lor. O brigadă specializată în furtul operelor de artă se va ocupa de anchetă, informează Le Figaro.

Pictorul Francis Bacon avea o afinitate pentru capitala spaniolă, metropolă în care s-a stins din viaţă în 1992. Bacon se regăseşte pe lista celor 10 cei mai bine vânduţi artişti moderni, alături de Picasso, Warhol, Giacometti sau Modigliani, conform Artprice.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase