Home » Cultură » Răspunsul la problema de logică pentru copii care a întărâtat tot internetul

Răspunsul la problema de logică pentru copii care a întărâtat tot internetul

Răspunsul la problema de logică pentru copii care a întărâtat tot internetul
Publicat: 01.04.2016
O problemă de logică dintr-o carte veche a apărut pe Internet, stârnind curiozitatea internauţilor.

Acestea sunt răspunsurile la ea:

1. Patru turişti. Un singur nume este ascuns în spatele tăbliţei ”de serviciu”. Există, de asemenea, patru linguri şi patru farfurii.

2. Au ajuns acum câteva zile, judecând după pânza de păianjen între cort şi copac.

3. Cu barca. Există vâsle care se sprijină pe un copac din dreapta cortului.

4. Nu există niciun oraş în apropiere. Găina, care rătăceşte prin preajmă, ne sugerează că ei se află în apropierea unui sat.

5. Dinspre Sud. Ramurile copacilor tind să crească mai mari şi mai stufoase în partea dinspre sud. În acelaşi timp, steguleţul din vârful cortului ne arată că vântul suflă din partea ramurilor mai mari.

6. E dimineaţa. Ne ajutăm de răspunsul de la întrebarea numărul cinci: Bate vântul din Sud, în partea opusă e Nordul, iar reieşind din umbra băiatului de lângă foc, înţelegem că e dimineaţa.

7. Alex prinde fluturi. Puteţi vedea plasa în spatele cortului.

8. Colin. Petru găteşte astăzi, James fotografiază (vedem ustensile pentru fotografiat lângă rucsacul pe care e inscrispţionată litera J), iar Alex prinde fluturi. Conform listei de serviciu, Colin a fost ieri la datorie.

9. E data de 8 august. Numărul 8 e scris în dreptul numele lui Petru şi el este persoana de serviciu. Iar luna ne-o demonstrează pepenele verde, august e luna în care se coc pepnii verzi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase