Home » Cultură » Robert de Niro va juca rolul Papei într-un film despre un scandal din sânul bisericii catolice

Robert de Niro va juca rolul Papei într-un film despre un scandal din sânul bisericii catolice

Robert de Niro va juca rolul Papei într-un film despre un scandal din sânul bisericii catolice
Publicat: 16.09.2016
Robert de Niro va juca rolul lui Papa Pius al XI-lea, din secolul al XIX-lea, într-un film ce va rivaliza cu pelicula "Edgardo", în regia lui Spielberg, despre scandalul din sânul bisericii catolice, legat de răpirea unui copil de 6 ani, potrivit nme.com.

Robert de Niro va juca rolul suveranului pontif din secolul al XIX-lea, într-un film care va rivaliza cu pelicula lui Spielberg inspirată din povestea aceluiaşi scandal din cadrul bisericii catolice, legat de o răpire, scrie Mediafax.

Spielberg l-a ales pe Mark Rylance să joace rolul lui Papa Pius al XI-lea în „Edgardo”, peliculă ce spune povestea lui Edgardo Mortara, copilul care a fost răpit de la părinţii săi evrei de forţele de ordine din Bologna, în 1857, şi a fost crescut în sânul bisericii catolice sub protecţia Papei.

Papa Piul al XI-lea a refuzat rugăminţile lui Mortara de a se întoarce acasă, la părinţii săi, iar în final a devenit preot.

Spielberg trebuia să realizeze filmul cu producătorul hollywoodian de top Harvey Weinstein, dar înţelegerea lor a fost anulată în aprilie. Astfel, Harvey Weinstein va fi producătorul unui film rival, cu De Niro în rolul Papei, care va fi regizat de Baltasar Kormakur, cunoscut pentru filmul „Everest”.

Filmul lui Weinstein este bazat pe o nuvelă despre cazul lui Mortare, „The Kidnapping Of Edgardo Mortara”, scrisă în 1997 de David Kertzer. Scenariul adaptat va fi scris de Jeremy Brock, cel care a scris scenariul pentru „The Last King Of Scotland”

Filmările vor începe în luna ianuarie. Filmul lui Spielberg îl va avea protagonist pe Oscar Isaac, în rolul lui Mortara, şi se va concentra pe viaţa sa la maturitate, în timp ce filmul lui Weinstein prezintă răpirea în sine.

Papa Pius al XI-lea a murit în 1878 şi a fost canonizat în 2000.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase