Home » Cultură » Ben Abeba, restaurantul care seamănă cu o navă spaţială ce a aterizat pe vârful unui deal

Ben Abeba, restaurantul care seamănă cu o navă spaţială ce a aterizat pe vârful unui deal

Publicat: 25.12.2016
Oraşul Lalibela din Etiopia este unul sfânt şi este inclus pe lista patrimoniului mondial al UNESCO datorită bisericilor sale de secol XII realizate în piatră. Acolo se află Ben Abeba, o clădire care imită o cochilie de melc, care arată mai mult cu o navă spaţială care a aterizat pe vârful unui deal.

Ben Abeba este un restaurant care are nenumărate spaţii deschise, localizat imediat lângă minunile arhitecturale din Lalibela şi este aşezat pe vârful unui deal înalt din partea de nord a oraşului. Apariţia sa a fost visul lui Susan Aitchison, proprietara acestuia, profesor de economie care a emigrat din Scoţia natală în Etiopia pentru a ajuta un prieten să deschidă o şcoală. După ce s-a întors în Glasgow, a dorit să se întoarcă şi să se stabilească acolo definitiv, căci a rămas fermecată de acel loc.

Sursa: Chuck Moravec

Aceasta, împreună cu partenerul său, Habtamu Baye, au angajat arhitecţi locali pentru a da viaţă ideii sale, iar forma aceasta le oferă celor care îi trec pragul oportunitatea de a observa valea unui râu ce se află în apropiere. Meniul servit de către acest restaurant reprezintă un mix între mâncarea tradiţională din Etiopia şi cea din spaţiul european vestic.

Restaurantul este deschis zilnic între orele 7.00 am şi 22.00 pm, iar Habtamu Baye pune la dispoziţia clienţilor un transport de la hotel către acest restaurant.

Sursa: Chuck Moravec

Sursa: Atlas Obscura

Citeşte şi:

Prima Biblie crestina ilustrata a fost descoperita in Etiopia

Fotografia zilei – Etiopia

Fosilele unei noi specii de hominid, descoperite în Etiopia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase