Home » Cultură » Minunea arhitecturală din Hamburg. Clădirea Filarmonicii

Minunea arhitecturală din Hamburg. Clădirea Filarmonicii

Minunea arhitecturală din Hamburg. Clădirea Filarmonicii
Publicat: 18.01.2017
Filarmonica din Hamburg a fost inaugurată oficial în urmă cu câteva zile şi a atras deja admiraţia vizitarilor de pretutindeni. Elbphilharmonie, după numele german, sau #Elphi după numele din social media, este concepută ca un spaţiu complex în care muzica poate fi ascultată şi apreciată.

Impresionanta clădire a Filarmonicii din Hamburg este deja prezentată de site-ul Trip Advisor ca o locaţie de neratat pentru turişti. Faţada construcţiei este de cărămidă şi datează din anul 1966. De fapt, faţada aparţine depozitului Kaispeicher A, pe locul căruia a fost construită Filarmonica.

Deasupra bazei de cărămidă se ridică o structură de sticlă, cu un acoperiş în valuri. Acest acoperiş este unul din cele mai mari atuuri ale clădirii, fiind admirat atât de turişti, cât şi de arhitecţi.

Filarmonica se mândreşte cu o orgă cu 68 de registre construită de Klais Orgelbau. În clădire va exista şi un centru pentru activităţi educaţionale numit Kaitstudio.

Pasionaţii de muzică vor putea asculta concerte în trei săli. Sala cea mare poate primii până la 2.100 de spectatori. Acustica a fost realizată de celebrul Yasuhisa Toyota, care a instalat aproximativ 10.000 de plăci de rigips care permit suntelui să se disperseze.

Sala de recitaluri, sau Kleiner Saal, poate găzdui o audienţă de până la 550 de persoane. Aici se cântă muzică de cameră. Kleiner Saal este construită cu ajutorul unor panouri de lemn din stejar franţuzesc, conform publicaţiei Forbes.

„Pan“ din „Cele şase metamorfoze după Ovidiu“, compus de Benjamin Britten, a fost prima operă muzicală ce s-a interpretat în clădire. Concertul de deschidere a fost dirijat de Thomas Hengelbrock.

Ca orice proiect de amploare, Filarmonica din Hamburg nu este lipsită de controverse. Clădirea a depăşit de 10 ori bugetul adoptat iniţial, de 77 miloane de euro.

Până la această dată au fost vândute toate cele 500.000 de bilete disponibile pentru evenimente planificate până în vara acestui an.

Partea estică a clădirii va fi închiriată şi transformată în hotelul Westin Hamburg Hotel. Vor exista 244 de camere şi o parcare cu 433 de locuri.

Un tur virtual al clădirii poate fi făcut accesând acest link.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai spectaculoase staţii de cale ferată din lume. Una dintre acestea poartă denumirea de ”Gara-Catedrală” – GALERIE FOTO

LEGĂTURA dintre ”sataniştii” iubitori de heavy metal şi fanii muzicii clasice. Descoperire neaşteptată făcută de oamenii de ştiinţă – VIDEO

Requiem pentru Pavarotti

Exista muzica clasica? Un eveniment cu dirijorul Tiberiu Soare

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase