Home » Cultură » A murit actorul John Hurt, cunoscut pentru roluri în filme ca „The Elephant Man” şi ”Midnight Express”

A murit actorul John Hurt, cunoscut pentru roluri în filme ca „The Elephant Man” şi ”Midnight Express”

A murit actorul John Hurt, cunoscut pentru roluri în filme ca „The Elephant Man” şi ”Midnight Express”
Publicat: 28.01.2017
Actorul britanic John Hurt, cunoscut pentru roluri în filme ca "The Elephant Man” şi ”Midnight Express”, a murit vineri, la vârsta de 77 de ani, informează BBC. Actorul suferea de cancer pancreatic, boală cu care a fost diagnosticat în 2015.
Premiat cu BAFTA şi nominalizat de două ori la premiile Oscar, John Hurt a jucat în peste 200 de filme artistice şi de televiziune, iar unul dintre cele mai recente este ”Jackie” (2016), în care interpretează rolul părintelui Richard McSorley, informează Mediafax.
 
Aici pot fi vizionate câteva din interpretările lui Hurt:

John Hurt a fost înnobilat de regina Marii Britanii, în 2015, pentru contribuţia adusă teatrului. ”Nimeni nu ar fi putut să joace «The Elephant Man» mai memorabil. A dus acel film în imortalitatea cinematografiei. I se va simţi lipsa foarte mult”, a scris regizorul Mel Brooks pe contul său de Twitter. Cei doi au colaborat pentru comedia ”Spaceballs” (1987). Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost ”mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”. Elijah Wood, starul din seria ”Stăpânul inelelor”, a transmis: ”A fost o onoare să vă urmăresc, domnule”.
 
Născut pe 22 ianuarie 1940, în Chesterfield, John Hurt a avut o carieră de şase decenii, interpretând roluri atât în teatru, televiziune, cât şi pentru marile ecrane. A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic în serialul ”Z Cars”. A fost căsătorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianistă şi fostă actriţă.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase