Home » Cultură » A murit Brunhilde Pomsel, ultimul martor direct al activităţii celor mai înalte cercuri naziste

A murit Brunhilde Pomsel, ultimul martor direct al activităţii celor mai înalte cercuri naziste

A murit Brunhilde Pomsel, ultimul martor direct al activităţii celor mai înalte cercuri naziste
Publicat: 02.02.2017
Vineri, 27 ianuarie, la München, a murit, la vârsta de 106 ani, Brunhilde Pomsel, fosta secretară particulară a lui Joseph Goebbels.
Brunhilde Pomsel a fost membră a Partidului Naţional Socialist din 1933 şi a lucrat direct cu Joseph Goebbels din 1942 şi până la sfârşitul războiului. A fost arestată de Armata Roşie şi a fost eliberată din detenţie în 1950.
 
După ce a fost eliberată din detenţie şi până la pensionare, în 1971, Brunhilde Pomsel a lucrat în media.
În 2016, Christian Kroenes a realizat un documentar despre Brunhilde Pomsel, construit pe baza unui dialog care a durat peste 30 de ore – „A German Life”.
Joseph Goebbels (29 octombrie 1897 – 1 mai 1945) a fost ministrul propagandei în timpul regimului nazist în Germania (1933-1945). Devotat naţional-socialismului, fidel „idealurilor” acestuia, fanatic, zelos, antisemit până în măduva oaselor. Poate părea paradoxal, dar Goebbels era un tip educat: a fost, încă din 1921, doctor în filosofie al celei mai vechi universităţi germane – Heidelberg.
 
Dacă, prin natura educaţiei primite e destul de greu de înţeles apetitul lui Goebbels pentru nazism, explicaţia pentru visul său arian ar putea fi găsită în constituţia fizică a personajului: domnul ministru al propagandei era, scuze pentru „incorectitudinea politică”, dar în contextul acesta chiar nu e cazul, o stârpitură pitică şi şchioapă.
 
A rămas alături de Hitler până la sfârşit. Când Fuhrerul s-a sinucis, la 30 aprilie 1945, Goebbels a devenit, pentru numai o zi, Cancelar al Reich-ului. La 1 mai 1945, Goebbels i-a ordonat soţiei sale, Magda, să-i omoare pe cei şase copii pe care îi aveau împreună, ceea ce femeia a şi făcut. Apoi, soţii Goebbels s-au sinucis.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase