Home » Cultură » Pasiunea interesantă a lui Tom Hanks: celebrul actor american a scris o carte de povestiri despre maşinile de scris

Pasiunea interesantă a lui Tom Hanks: celebrul actor american a scris o carte de povestiri despre maşinile de scris

Pasiunea interesantă a lui Tom Hanks: celebrul actor american a scris o carte de povestiri despre maşinile de scris
Publicat: 23.02.2017
Actorul american Tom Hanks va publica o colecţie de povestiri, intitulată "Uncommon Type: Some Stories", despre maşinile de scris, în octombrie 2017, aceasta fiind una din pasiunile de-o viaţă ale actorului, un avid colecţionar al obiectelor, informează contactmusic.com.

Hanks este un colecţionar pasionat de maşinile de mai mulţi ani şi cele 17 povestiri din cartea sa se vor centra fiecare în parte asupra acestui obiect. Actorul în vârstă de 60 de ani lucrează la acest volum încă din anul 2015.

„Am filmat în New York, Berlin, Budapesta, şi Atlanta şi am scris în toate aceste oraşe,” a spus Hanks într-o declaraţie. „Am scris în hoteluri în cadrul turneelor, acasă, dar şi la birou. Când nu-mi puteam face timp şi nu mă puteam ţine de program, recuperam scriind de la nouă la ora unu”, mărturiseşte actorul.

Hanks a adunat o coleţie de peste 100 de maşini de scris diferite, iar obsesia sa l-a determinat să caute în toată lumea modele rarisime. În 2013, a povestit cum obişnuieşte să utilizeze maşinile de scris „aproape zilnic” şi să asambleze „mini scrisori şi mesaje de mulţumire, notiţe de birou şi diverse liste”.

„Nimeni nu aruncă la gunoi scrisorile dactilografiate la maşinile de scris, pentru că sunt fragmente de artă grafică singulare, unicate, pentru că două maşini de scris nu imprimă niciodată în aceeaşi manieră”, a scris actorul într-un articol pentru New York Times. „Nu există un alt motiv pentru a deţine sute de maşini de scris vechi decât cel al unei avariţii prost strunite (sunt vinovat!)”, a spus actorul. „Majoritatea costă 50 de dolari, decât dacă nu au scris Hemingway sau Woody Allen la ele. Doar una va rezista de-a lungul generaţiilor – dacă este curăţată, îngrijită şi unsă din când în când. Panglicile sunt uşor de găsit pe eBay… Dacă mă gândesc, mai bine încep să le păstrez şi să mă rog la supravieţuirea serviciilor poştale.”

În 2014, Tom Hanks a lansat aplicaţia pentru mobil Hanx Writer, care recrează experienţa unei maşini de scris manuale, dar „cu facilitatea şi viteza unui iPad”.

Tom Hanks, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru atracţia sa pentru roluri bazate pe personaje reale, cum ar fi căpitanul Phillips din filmul omonim din 2013, regizat de Paul Greengrass, Jim Lovell, în „Apollo 13” (1995), de Ron Howard, şi Walt Disney, în pelicula „Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks” (2013), de John Lee Hancock. 

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Filmul românesc recomandat de celebrul Tom Hanks: ”Trebuie să vedeţi acest film” – VIDEO

Descoperirea unor experţi în genealogie: actorul principal dintr-un film cunoscut cu vampiri este rudă cu Vlad Ţepeş

Un celebru actor american îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,Sculptorul” 

Un celebru actor s-a întâlnit cu oameni care au comis crime îngrozitoare pentru ”un rol toxic” – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase