Home » Cultură » Cum şi-a „furat” James Hetfield un pumn în gură de la Mustaine. Murdăria de sub preşul formaţiei de succes Metallica

Cum şi-a „furat” James Hetfield un pumn în gură de la Mustaine. Murdăria de sub preşul formaţiei de succes Metallica

Cum şi-a „furat” James Hetfield un pumn în gură de la Mustaine. Murdăria de sub preşul formaţiei de succes Metallica
Publicat: 25.02.2017
Cele mai multe trupe, care, până la urmă, au reuşit să funcţioneze peste 35 de ani, au cu siguranţă şi un maldăr de mizerie pe care doresc s-o ascundă sub covor. Metallica nu face excepţie.

Să le luăm pe rând:

Au pretins că sunt originali în compoziţiile lor, dar au furat şi de la alţii

Metallica a început să existe ca o trupă de coveruri. Doar că n-au cântat piesele Aerosmith, Led Zeppelin sau ale altor trupe celebre.  Au preferat să aducă un tribut unor nume mai obscure, precum Diamond Head sau Budgie şi, mai rar, pentru nume mari precum Motorhead sau The Misfits. Au ştiut să se ţină departe de trupele care voiau să cânte Kiss, scrie Rock-on.

Practic, au preferat să fure într-un mod mult mai subtil. Nu spuneau niciodată piesele cărei trupe le cântă. Cam asta s-a întamplat şi pe Garage Day Inc. Au cântat piesele unor trupe foarte puţin cunoscute, iar percepţia generală a fost că sunt piesele lor.

Multe piese Metallica “inspirate” din piesele altora

În cele din urmă, trupa a reuşit nu puţinele ei momente de originalitate. Dar chiar şi atunci, o ureche mai avizată recunoaşte unde cea mai celebră trupă de metal a găsit de unde să se inspire. De pildă, riff-ul piesei Sanitarium, din album Master of Puppets, seamănă destul de mult cu cel din piesa Rainbow Warrior al trupei Bleak House. În mod bizar, Hetfield a recunoscut furtul, dar n-a rostit numele trupei de unde s-a inspirat. Se pare că furtul contează doar când şi victima se sesizează.

Continuarea pe Rock-on.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Metallica, studiata stiintific pe Discovery Channel

Pentru prima dată, o formaţie de heavy metal este arhivată la Biblioteca Congresului din SUA

Maimutelor le place Metallica

Naratorul într-un film anti-pornografie este James Hetfield de la Metallica

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase