Home » Cultură » OSCAR 2017 Cel mai bun film ,,Moonlight. ”Premiul Oscar pentru regie „La La Land”

OSCAR 2017 Cel mai bun film ,,Moonlight. ”Premiul Oscar pentru regie „La La Land”

OSCAR 2017 Cel mai bun film ,,Moonlight. ”Premiul Oscar pentru regie „La La Land”
Publicat: 27.02.2017
Cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar, a debutat duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles, marcând o serie de premiere, acesta fiind primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie. Mahershala Ali, care a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, a devenit astfel primul actor de religie musulmană care să câştige prestigiosul premiu.
OSCAR 2017 UPDATE 07:04 Premiul Oscar pentru cel mai bun film: „Moonlight” regizat de Barry Jenkins
 
Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.
 
UPDATE 6:40 Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien Chazelle. Este vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.
UPDATE 06:32 Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney
 
OSCAR 2017 UPDATE 06:17 Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”
 
UPDATE 05:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”
 
UPDATE 05:42 Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”, 
 
OSCAR 2017 UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia
 
UPDATE 04:54 „The Salesman” de Asghar Farhadi a obţinut premiul pentru cel mai bun film străin.
 
OSCAR 2017 UPDATE 04:40 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul „Fences”. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.
 
UPDATE 04:10 Premiul pentru cel mai bun film de documentar a fost câştigat de  „O.J.: Made in America”
 
Premiul a fost ridicat de Ezra Edelman Caroline Waterlow. „Dedic acest premiu victimelor violenţelor poliţiei şi victimelor rasismului”, a declarat Edelman.UPDATE 04:10 Cel mai bun film de documentar, decernat pentru „O.J.: Made in America”.
 
OSCAR 2017 UPDATE 03:45 Actorul Mahershala Ali a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul său din filmul „Moonlight”. El a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar, informează Mediafax
 
„Vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniţi. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie…Distrbuţia a fost deosebită, o experienţă încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc soţiei care tocmai a născut o fetiţă acum patru zile. Vă mulţumesc încă o dată, vă doresc multă pace şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat  Mahershala Ali în discursul său de mulţumire.
 
Musicalul „La La Land”, al regizorului Damien Chazelle, este favoritul galei Oscar 2017 cu 14 nominalizări, urmat de drama independentă „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, şi de filmul de scence-fiction „Arrival”, în regia lui Denis Villeneuve, fiecare cu câte 8 nominalizări.
 
OSCAR 2017 Preşedintele Trump a anunţat prin intermediul purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer, că nu va urmări ceremonia Oscarurilor precizând că liderul de la Casa Albă va găzdui Balul Guvernatorilor.
 
Premiile Oscar 2017 sunt marcate de mai multe premiere. Este  primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie, deşi în 2015, respectiv 2016 nu a existat niciun actor afro-american nominalizat la Oscar.
 
Ryan Gosling, nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din musicalul „La la Land” a declarat: „Iubesc filmul ne-am simţit extraordinar de bine făcând acest film, dar nu vă daţi seama câtă muncă a însemnat pentru noi. Nu este vorba despre dragostea cu care facem filme… Este foarte amuzant să lucrezi cu Emma Stone.
 
OSCAR 2017 Charlize Theron a purtat o rochie din lame declarând că nu mai are emoţiile din anii precedenţi ai ceremoniilor, uşurată de faptul că nu mai concurează la premiile Oscar în acest an: „În seara asta o să mă distrez cu nişte prieteni de suflet. Nu simt nicio presiune. Îmi imaginez că actriţele au emoţii…Aşa eram şi eu. Cerceii mei sunt spectaculoşi, provin de la Chopard.”
 
Denzel Washington a adus cuvinte apreciative actriţei Viola Davis pentru rolul său din „Fences”: „Am fost suficient de conştient ca să aduc actori care au dat tot şarmul acestei pelicule. Viole este un actor extraordinar. Simt că este momentul ei în acest an.”
 
Mel Gison a revenit la Gala Oscar după o absenţă de 21 de ani în calitate de regizor, cu noul său film ,,Pentru mine este flatant, este recunoaşterea semenilor mei. Nominalizarea pentru mine e un câştig indiferent daca voi câştiga sau nu. Sunt flatat să fiu aici. Este cineva care nu a pus mâna niciodată pe o armă. El s-a dus acolo să salveze vieţi. (AndreGarfield-n.r.) Este un actor extraordinar.”
 
Îmbrăcată într-o ţinută Givenchy şi purtând cercei de la Tiffany’s, Emma Stone, nominalizată la cea mai bună actriţă în rol principal, a declarat: „Este un vis aproape de neconceput pentru mine.”
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase