Home » Cultură » Puteţi învăţa tehnicile folosite de actorii de la Hollywood în cadrul atelierului de actorie susţinut de Mihaela Mihuţ şi Cristina Iacob, regizorul filmului ”#Selfie69”

Puteţi învăţa tehnicile folosite de actorii de la Hollywood în cadrul atelierului de actorie susţinut de Mihaela Mihuţ şi Cristina Iacob, regizorul filmului ”#Selfie69”

Publicat: 01.03.2017
Participanţii la atelierul de actorie susţinut de Mihaela Mihuţ, membră a The Actors Studio NY, şi de Cristina Iacob, regizorul #selfie69 pot juca la final într-o piesă de teatru
Acting Master Class with a Goal, atelierul de actorie susţinut de Mihaela Mihuţ, membră a uneia dintre cele mai mari şcoli de actorie din lume, celebrul The Actors Studio New York, alături de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia românească ce a adus un număr record de peste 150.000 de spectatori în sălile de cinema, se va încheia cu selectarea viitorilor actori ai unei piese de teatru ce va fi realizată de Mihaela Mihuţ şi Cristina Iacob. Atelierul are la bază tehnica Metodei, creată de Lee Strasberg şi folosită la The Actors Studio din New York. 
 
Vinerea aceasta, 3 martie, este ultima zi de înscrieri la workshop. Pentru participare, este necesar un CV şi o scrisoare de intenţie, trimise la adresa [email protected]. Cursul va dura şase zile, în perioada 6 – 11 martie şi va avea loc la Teatrul UNTEATRU, între orele 14 – 19. Vor fi selectaţi maxim 15 participanţi, iar preţul este de 1.000 ron. 
 
Mihaela Mihuţ: “Tehnica Metodei îţi oferă unelte pe care le poţi folosi în orice circumstanţă, fie că vorbim despre teatru sau film“
 
Mihaela Mihuţ joacă în piese de teatru în New York, printre cele mai apreciate fiind The Cherry Orchard, montată The Actors Studio, unde interpretează alături de Ellen Burstyn, câştigătoare a Oscar-ului pentru Cea mai bună actriţă, şi piesa Off the King’s Road, de la Theatre for the New City, rolul său, Sheena, primind o cronică foarte bună în New York Times. 
 
Mihaela Mihuţ va susţine workshopul Acting Master Class with a Goal împreună cu Cristina Iacob, la invitaţia acesteia. Regizor şi scenarist, autoarea comediei #selfie69, lansate anul trecut şi care a adus peste 150.000 de spectatori în sălile de cinema, un record pentru filmul românesc, Cristina Iacob este absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School şi licenţiată în regie de film. A realizat până în prezent trei lungmetraje: #selfie69 (2016), #selfie (2014) – cel mai bine vândut film românesc al anului 2014, cu cel mai mare număr de spectatori veniţi la cinema la un film de debut (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni), căştigător al Premiului pentru cel mai bun film la Broad Humor Film Festival (SUA) şi la Southampton International Film Festival (Marea Britanie), avându-i în distribuţie pe Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Alex Călin şi Levent Sali. Cel de-al treilea lungmetraj este Poveste de dragoste (2015), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu. 

Cristina Iacob, regizor: “Workshop-urile şi repetiţiile îţi dau ocazia să vezi în profunzime şi mult mai nuanţat unde poate ajunge un actor când interpretează rolul pe care i-l propui“

Cristina Iacob spune că, atât pentru actori, cât şi pentru regizori, castingul nu este, de cele mai multe ori, cel mai bun „loc” pentru a se descoperi unii pe ceilalţi. “În 5 minute, cu puţine detalii, trebuie să arăţi ce poţi… Probabilitatea de a trece, astfel, pe lângă un om talentat, sau a te înşela în privinţa lui, este mare. Mi s-a întâmplat să greşesc. Am ales pe cineva la casting, iar ulterior, la repetiţii, a fost bun, dar nu cel mai potrivit rolului pentru care îl căutam“, spune Cristina.
 
“Din acest motiv, iubesc repetiţiile şi workshop-urile. Îţi dau ocazia să vezi în profunzime şi mult mai nuanţat unde poate ajunge un actor când interpretează rolul pe care i-l propui. Iar lui îi dai şansa de a lucra în amănunt si de a înţelege ce vrei tu, ca regizor, de la personaj. Prin urmare, este o situaţie win-win. Construim împreună. Aşa descopăr actorii, de fapt. Iar ei descoperă metode noi de a ajunge la personaj“, adaugă regizorul.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase