Home » Cultură » Filmul ”Reis”, despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă – VIDEO

Filmul ”Reis”, despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă – VIDEO

Filmul ”Reis”, despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă – VIDEO
Publicat: 05.04.2017
Lansarea filmului având ca subiect viaţa lui Recep Tayyip Erdogan a avut loc cu şase săptămâni înaintea referendumului, programat pentru 16 aprilie, asupra unor reforme constituţionale, care ar urma să acorde preşedintelui turc puteri mult sporite.
Intitulat „Reis” („Şeful”) filmul urmăreşte evoluţia lui Erdogan de la copilăria petrecută într-un cartier popular din Istanbul, trecând prin perioada în care a fost primar al oraşului (1994-1998), până în zilele noastre, relatează Mediafax.
 
Erdogan şi soţia sa, Eminel, sunt interpretaţi de actorii Reha Beyoglu şi Özlem Balci.
 
 
„Un om nu moare decât o dată şi, dacă va fi să murim, atunci s-o facem ca nişte bărbaţi!” – este una dintre replicile eroice pe care le rosteşte în film personajul Erdogan.
 
Regizorul filmului, Hudaverdi Yavuz, a explicat, pentru Agenţia France Presse, de unde vine titlul peliculei: „Toţi prietenii din copilărie, toţi apropiaţii îi spuneau aşa.”
 

Filmul „Reis” s-a dovedit, însă un uriaş eşec, şi încă unul foarte costisitor. Săptămâna trecută, în sălile de cinema a fost vizionat de doar 1.771 de spectatori, asta într-o ţară cu 75 de milioane de locuitori.

De la lansarea în cinematografe (3 martie) „Reis” a avut doar 172.000 de spectatori, care au generat venituri de 500.000 de euro, în vreme ce producţia a costat 8 milioane de euro.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O scriitoare turcă a devenit un simbol al luptei împotriva oricărei forme de opresiune

Lovitura de stat din Turcia. Fethullah Gülen şi mişcarea care s-ar fi răsculat împotriva regimului Erdogan

Cum a ajuns Gollum motiv de condamnare la închisoare

„Loving Vincent“, un film despre Van Gogh, pictat manual de peste 100 de artişti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase