Home » Cultură » Un loc care merită vizitat: oraşul subacvatic care a rămas îngheţat în timp

Un loc care merită vizitat: oraşul subacvatic care a rămas îngheţat în timp

Un loc care merită vizitat: oraşul subacvatic care a rămas îngheţat în timp
Publicat: 25.12.2017
Aflat în adâncurile Lacului Qiandao din China, oraşul scufundat antic reprezintă o capsulă a timpului care ilustrează China Imperială. Este vorba de oraşul Shi Cheng, care se găseşte la aproximativ 45 de metri sub apă în provincia Zhejiang, la 400 de kilometri de Shanghai. Construit în timpul Dinastiei Han, clădirile istorice datează din secolul al II-lea.

Numele său se poate traduce ca „Oraşul Leului” şi a fost uitat câteva decenii. De asemenea, Shi Cheng a mai fost poreclit şi „Atlantida din Est”, dar spre deosebire de oraşul mitic, oraşul chinez nu s-a scufundat în urma unui eveniment dramatic.

MESAJE DE CRĂCIUN. Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

Oraşul a fost scufundat intenţionat în 1959 pentru a crea barajul Xin’an, care alimentează o hidrocentrală, scrie New York Post.

Conform BBC, aproape 300.000 de oameni au fost mutaţi pentru proiect, dintre care familiile unora locuiau de secole în oraş.

A rămas neatins până în 2001 când guvernul chinez a decis să vadă ce a rămas din metropola pierdută. Interesul pentru oraş a crescut când Qiu Feng, un oficial local pentru turism, a introdus ideea de a folosi Shi Cheng ca o destinaţie turistică. „Am avut noroc. Imediat cum ne-am scufundat în lac, am găsit peretele exterior al oraşului şi chiar am luat o cărămidă pentru a dovedi”, a precizat acesta.

S-a descoperit ulterior că întregul oraş era intact, inclusiv grinzile şi scările de lemn. Expediţiile au scos la iveală că oraşul avea cinci porţi de intrare, spre deosebire de cele patru tradiţionale, conform BBC, iar străzile aveau arcade cu statui de lei, dragoni, păsări phoenix şi inscripţii istorice.

Astăzi, a devenit o atracţie turistică populară, multe persoane alegând această locaţie pentru scufundări în perioada aprilie – noiembrie când apa este mai caldă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Oraşul pierdut al Atlantidei a fost descoperit după 2.000 de ani, pe uscat, de un specialist IT. Ce algoritm a folosit pentru a găsi metropola legendară – VIDEO

Descoperire fascinantă făcută de o echipă de cercetători în rocile din mantaua Pământului. Deocamdată, nu se cunoaşte originea acestora

„Atlantida Nordului”, ţinutul care s-a scufundat acum peste 8.000 de ani, în urma unui tsunami

Misterul Atlantidei ar putea fi ELUCIDAT. Descoperirile fascinante ale arheologilor egipteni – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase