Home » Cultură » Peste jumătate din operele de artă dintr-un muzeu din Franţa s-au dovedit a fi false

Peste jumătate din operele de artă dintr-un muzeu din Franţa s-au dovedit a fi false

Peste jumătate din operele de artă dintr-un muzeu din Franţa s-au dovedit a fi false
Publicat: 12.05.2018
Atunci când un specialist în artă a sosit la muzeul Terrus pentru a lucra în cadrul unei colecţii de picturi a peisagistului local Etienne Terrusa observat că semnătura de pe una dintre picturi avea un aspect ciudat. Atunci când a şters cu mânuşa semnătura, a descoperit că sub aceasta se afla o altă semnătură a unui alt artist. Însă acesta a fost doar începutul.

În prezent autorităţile consideră că peste 50% dintre picturile atribuite lui Terrus sunt false. Conform Vintage News, muzeul din oraşul Elna, aflat în sudul Franţei, a cheltuit peste 190.000 de dolari pentru a cumpăra operele ce nu aparţineau artistului local. 

Într-unul dintre cele mai amuzante cazuri, într-un peisaj este pictat un turn construit în 1950, în timp ce Etienne Terrus a murit în 1922. 

Specialistul în artă Eric Forcado a investigat întreaga colecţie şi după ce s-a sfătuit cu mai mulţi specialişti din domeniu a concluzionat că 82 dintre cele 140 de picturi din colecţie sunt false. 

Terrus s-a născut în 1857 şi a lucrat îniţial în acuarelă şi vopsele cu ulei. Membrii muzeului au încercat timp de 20 de ani să achiziţioneze operele lui Terrus. Majoritatea picturilor false au fost achiziţionate după anul 2013. Muzeul a apelat la aceste achiziţii masive pentru a ajuta la dezvoltarea turismului din zonă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase