Home » Cultură » Descoperă Acum: Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. Prima radiografie 3D color. Interiorul Pământului este plin de diamante

Descoperă Acum: Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. Prima radiografie 3D color. Interiorul Pământului este plin de diamante

Publicat: 21.07.2018
Arunci când vine vorba despre distrugerea recifurilor de corali, ne gândim că de vină ar putea fi schimbările climatice sau poluarea. Însă un nou studiu arată că altceva ameninţă direct existenţa ecosistemelor.
Într-un complex funerar din Saqqara, Egipt, o echipă de cercetători egipteni şi germani au descoperit o mască din argint poleită cu aur, un atelier de mumificare, mumii şi sarcofage.
 
Cercetătorii neo-zeelandezi au realizat prima radiografie 3D color la oameni, folosind o tehnică ce promite îmbunătăţirea diagnosticelor medicale, conform celor de la CERN din Europa care au contribuit cu tehnologia.
 
Pot exista mai mult de un cvadrilion de tone de diamante în interiorul Pământului, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la MIT şi de la alte institute. Totuşi, cel mai probabil, noile rezultate nu vor duce la o goană după diamante. 
 
Cercetătorii au realizat unul dintre cele mai ample studii privind primele amintiri ale oamenilor.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care vă invităm să le revedeţi în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi materialele pe larg:
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase