Home » Cultură » Descoperă Acum: Misterul originii celui mai faimos diamant din lume, descifrat. Ucraina vrea să interzică termometrele cu mercur. Aeronava care va zbura de la Londra până la New York în doar două ore

Descoperă Acum: Misterul originii celui mai faimos diamant din lume, descifrat. Ucraina vrea să interzică termometrele cu mercur. Aeronava care va zbura de la Londra până la New York în doar două ore

Publicat: 12.08.2018
Diamantul albastru Hope este o nestemată extrem de rară cu o istorie complicată. Istoria geologică a diamantului este mult mai complexă.
Termometrele cu mercur şi lămpile fluorescente ar putea fi interzise în Ucraina ca urmare a unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Resurselor Naturale de la Kiev.
 
Compania americană de aviaţie Boeing lucrează la proiectul unei aeronave hipersonice de pasageri care ar reduce timpul de călătorie între Londra şi New York la aproximativ două ore.
 
O prăbuşire globală a biodiversităţii este iminentă, iar singura şansă o reprezintă măsurile urgente şi eforturile susţinute pentru a opri dispariţia multor specii de la tropice.
 
Datorită eforturilor unor experimente de împerechere începute în perioada Uniunii Sovietice, cercetătorii au descoperit genele care guvernează modul în care vulpile şi alte specii canine devin din agresive şi sălbatice în domestice şi drăgălaşe.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi viziona în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi materialele pe larg:
 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase