Home » Cultură » Acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială cu mii de carţi, articole, documente

Acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială cu mii de carţi, articole, documente

Acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială cu mii de carţi, articole, documente
Publicat: 31.03.2020
UNESCO oferă acces gratuit, la nivel mondial, la World Digital Library, biblioteca digitală care conţine mii de articole, cărţi, documente şi fotografii, conform unui anunţ postat luni pe Twitter.

Organizaţia a luat această decizie după ce, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost suspendate cursurile şcolare în foarte multe ţări.

„Ştim că mulţi sunteţi acasă, iar zidurile se închid. Deci… intraţi să exploraţi Biblioteca Digitală Mondială: acces gratuit la mii de cărţi, documente şi fotografii din toate ţările şi culturile”, a anunţat UNESCO pe Twitter.

Materialele sunt disponibile în şapte limbi străine, engleză, franceză, spaniolă, portugheză, arabă, rusă şi chineză, şi pot fi accesate online indiferent de loc.

Biblioteca digitală poate fi accesată la http://www.wdl.org/en/.

Organizaţia colaborează şi cu ministere ale Educaţiei din mai multe ţări pentru a furniza sfaturi şi platforme pentru a-i sprijini pe cei care învaţă acasă. UNESCO încearcă să mobilizeze aceste ministere pentru a gestiona criza provocată de noul coronavirus, prin campanii educaţionale eficiente.

Într-un gest de solidaritate cu cei care se află în izolare, instituţii dintre cele mai diverse, de la cele de spectacole – teatre, opere etc. – la muzee, biblioteci, dar şi edituri, au pus online, gratuit, la dispoziţia publicului cărţi, tururi virtuale şi diverse producţii culturale şi artistice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase