Home » Descopera in Romania » Pare desprins din poveste, dar este cât se poate de real. Un român a construit castelul Albei ca Zăpada – GALERIE FOTO

Pare desprins din poveste, dar este cât se poate de real. Un român a construit castelul Albei ca Zăpada – GALERIE FOTO

Pare desprins din poveste, dar este cât se poate de real. Un român a construit castelul Albei ca Zăpada – GALERIE FOTO
Publicat: 11.02.2016
Inspirat din poveştile Fraţilor Grimm, un român a construit o locuinţă din lut la 35 de km de Sibiu, în Porumbacu de Sus.

Castelul de lut Valea Zânelor îi aparţine lui Răzvan Vasile, un bucureştean care şi-a petrecut verile copilăriei la bunici, în satul  Mândra din Ţara Făgăraşului, potrivit Daily Traveller.

Galerie foto

vezi galeria
11 foto

„Mi-am dorit foarte mult să evadez din oraş, mai ales pentru copilul meu”, povesteşte  Răzvan care în urmă cu doi ani şi-a vândut casa din Bucureşti, soţia şi copilul său s-au mutat cu chirie, iar el a renunţat la jobul pe care îl avea  pentru a se putea dedica exclusiv proiectului său de suflet.

Veste neaşteptată pentru Victor Ponta în această dimineaţă. Cine credea ca totul să se răstoarne în doar 3 luni. Anunţul este indiscutabil

Înainte de a se apuca de construcţie, Răzvan a lucrat ca director de producţie în două mari agenţii de publicitate, apoi şi-a deschis împreună cu soţia sa, propria firmă de producţie publicitară.

GALERIE FOTO. Noul Duster 2016, cu facelift. Surprize de la Renault, pe portocaliu


Până acum a investit în construcţie 230.000 de euro, dar mai are nevoie de încă pe atât pentru a putea primi turişti. La ridicarea casei s-a lucrat aproximativ un an, iar de curând au fost terminate şi finisajele exterioare. Pentru ca proiectul să ajungă la forma finală a fost nevoie să schimbe mai mulţi arhitecţi, şi nici cu muncitorii lucrurile n-au mers mai uşor.

Vezi în GALERIA FOTO imagini cu Castelul de lut!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase