Home » Descopera in Romania » Decizia luată de Guvern în privinţa Crucii de pe Caraiman

Decizia luată de Guvern în privinţa Crucii de pe Caraiman

Decizia luată de Guvern în privinţa Crucii de pe Caraiman
Publicat: 25.02.2017
În luna iulie a anului trecut, Guvernul a aprobat înscrierea ''Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război mondial'' de pe Masivul Caraiman în inventarul bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a semnat avizul pentru restaurarea şi conservarea unui spaţiu expoziţional pentru Crucea de pe Vârful Caraiman, printre modificări fiind înlocuirea sistemului de iluminat, se arată într-un comunicat de presă.
 
Potrivit avizului dat de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu,se prevăd lucrări de restaurare şi refacere a finisajelor teraselor, a finisajelor exterioare şi interioare, a confecţiilor metalice, a tâmplăriilor la partea de soclu, precum şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în interiorul soclului. De asemenea, vor fi revizuite instalaţiile şi se va înlocui sistemul de iluminat al crucii, iar un sistem performant va asigura protecţia împotriva descărcărilor electrice din atmosferă, informează Mediafax
 
 
„În vara acestui an, 2017, marcăm Centenarul bătăliilor de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, care, pentru Armata Română, au constituit un punct de cotitură, şi o îmbărbătare pentru naţiunea română, în Primului Război Mondial. Nu facem suficient pentru a păstra vie amintirea eroilor care au luptat în Primul Război Mondial, făcând posibilă Marea Unire. Printre monumentele, puţine, care le cinstesc jertfa, este Crucea de pe Vârful Caraiman. Decizia semnării acestui aviz favorabil care se adaugă altora de acest gen, care vor fi luate în viitorul apropriat, în pregătirea aniversării centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918”, a declarat ministrul Ionuţ Vulpescu.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase