Home » Maratoanele Descopera » Descopera istoria amorului » Muntele Sexului din Indonezia. Ritualurile erotice care aveau loc aici (VIDEO)

Muntele Sexului din Indonezia. Ritualurile erotice care aveau loc aici (VIDEO)

Publicat: 06.02.2015
În Insula Java din Indonezia, pe muntele Kemukus (sau Gunung Kemumus) se află un altar unde timp de secole au avut loc ritualuri erotice. Autorităţile musulmane din Java au interzis la sfârşitul anului trecut această tradiţie, după difuzarea unui reportaj realizat de jurnalistul australian Patrick Abboud de la postul SBS One.

Abbout participase în noiembrie 2014 la pelerinajul unde se îndeplineşte acest ritual, lângă altarul de pe Muntele Kemukus, poreclit Muntele Sexului.

Ciudatele ritualuri erotice, cu atât mai neobişnuite într-o tară musulmană, datează din secolul al XVI-lea.

Potrivit tradiţiei, altarul este dedicat prinţului Pangeran Samodro şi mamei sale vitrege, regina Nyai Ontrowulan, cu care acesta ar fi avut relaţii incestuoase.

Cei doi ar fi fugit împreună, dar au fost prinşi de soldaţii regelui şi ucişi pe Muntele Kemukus, chiar în timp ce făceau dragoste.

În amintirea celor doi amanţi, care sunt îngropaţi împreună sub acest altar, pelerinii au început să vină aici şi să se roage, dar totodată să ducă la îndeplinire actul erotic ilicit rămas neterminat.

Astfel, pelerinii, în mare parte oameni săraci sau mici negustori, de obicei musulmani devotaţi, veneau aici cu ofrande şi se rugau la altar, se spălau în apa unui izvor sacru, iar apoi căutau un partener pentru sex. Ritualul avea să le aducă noroc şi să îi ajute să facă avere.

Actul sexual trebuia să fie cu o femeie care nu era soţia pelerinului şi cu care el trebuia să menţină legătura timp de aproape un an, pentru că ritualul se repeta de 7 ori, la fiecare 35 de zile.

Taxa de intrare la altar era de 5.000 de rupii, echivalentul a 50 de cenţi, iar pelerinii care nu doreau să împlinească ritualul erotic sub copacii de pe deal, puteau plăti cazarea în hosteluri, ajutând astfel la înflorirea unei frumoase afaceri pentru localnicii din zonă. Chiar şi 8.000 de oameni veneau aici în fiecare noapte, pentru a lua parte la ritual.

Evident, cei mai mulţi păstrau secretul participării la pelerinaj, de teamă că soţiile sau soţii lor vor afla.

Din noiembrie 2014, în urma mediatizării intense a pelerinajului de pe Muntele Sexului, autorităţile din Java au invocat riscul răspândirii unor boli venerice şi au interzis prin decret această tradiţie.

Cum nimeni nu mai dorea să închirieze camere în hosteluri, micile afaceri au dat faliment, la fel restaurantele şi magazinele din jur, cele 262 de familii care lucrau aici fiind nevoite să se mute.

Ritualul de pe Muntele Sexului era o tradiţie unică a insulei Java, unde religia este o combinaţie între cultele islamic, hindus şi budist.

Sursa: News.com

De Valentine`s Day 2015 ţi-am pregătit o serie de articole incitante despre  istoria amorului, cu secrete, curiozităţi şi destinaţii inedite. Vezi detalii!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase