Home » D:News » O periuţă de dinţi a salvat SSI, un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari

O periuţă de dinţi a salvat SSI, un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari

O periuţă de dinţi a salvat SSI, un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari
Publicat: 07.09.2012
Doi astronauţi au reuşit să salveze Staţia Spaţială Internaţională, care valorează 100 de miliarde de dolari, folosind o periuţă de dinţi în valoare de 3 de dolari.

Astronauţii Sunita Williams şi Akihido Hoshide au dat dovadă de un nivel ridicat de creativitate atunci când au reuşit să rezolve o problemă tehnică improvizând o unealtă creată dintr-o periuţă de dinţi.

Săptămâna trecută, o defecţiune tehnică a limitat energia electrică la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, iar cei doi astronauţi au fost chemaţi în ajutor. În încercarea de a pune piesa nouă în locul celei defecte, astronauţii şi-au dat seama că spaţiul în care aceasta trebuia înşurubată era înfundat cu aşchii de metal care împiedicau montarea dispozitivului. Astronauţii au petrecut 8 ore îmbrăcaţi în costumul special şi chinuindu-se să găsească o strategie prin care să rezolve problema.

În ajutor le-au venit şi cei aflaţi la centrul NASA, de pe Pământ. Colaborând, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că cel mai potrivit obiect pentru curăţarea spaţiului ar fi o periuţă de dinţi. În scurt timp, cei de pe ISS au ataşat o bară de metal la o periuţă de dinţi şi au reuşit să adune aşchiile de fier care împiedicau conectarea piesei şi să permită curentului electric să ajungă la nivelul întregii Staţii Spaţiale.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase