Home » D:News » A fost descoperit cel mai vechi film color (VIDEO)

A fost descoperit cel mai vechi film color (VIDEO)

A fost descoperit cel mai vechi film color (VIDEO)
Publicat: 14.09.2012
Muzeul Naţional de Media din Marea Britanie a anunţat descoperirea primului film color din istorie. Rolele au fost găsite într-un seif din muzeu, ascuns într-o cutie din 1899. Acum, specialiştii spun că uimitoarea descoperire va rescrie istoria filmului.

Creaţia îi aparţine lui Edward Raymond Turner. În anii 1890, Turner a lucrat pentru Frederic Eugene Ives, un pionier al fotografiilor color. Cel mai probabil, el a fost inspirat de munca lui Ives, motiv pentru care a început să studieze procesul de separare a culorilor lucreze la un proiect ce avea să devină o premieră mondială. 

Când a găsit rolele de film, angajatul muzeului, Michael Harvey , a crezut că este vorba de o încercare eşuată de a produce imagini în mişcare, dar la o analiză mai atentă el şi-a dat seama că este vorba de ceva cu adevărat unic. 

Deşi cu ochiul liber filmul poate părea alb negru, fiecare cadru arată diferit. Acest lucru se datorează faptului că Turner a realizat fiecare cadru printr-un filtru de culoare. 

După convertirea filmului la mărimea standard, şi după ce au aplicat corespunzător tehnicile de redare a culorii, restauratorii au reuşit să redea filmul exact aşa cum ar fi făcut-o şi Turner. 

De remarcat, spun specialiştii, este şi faptul că aceste culori care apar în film nu au fost modificate în niciun fel. Dar ei suspectează că tehnica lui Turner a părut inutilă, având în vedere că el nu a reuşit să dezvolte un proiector potrivit. 

În ceea ce priveşte conţinutul filmului, Turner redă o scenă cu familia, în care cei trei copii ai săi se joacă cu floarea-soarelui şi privesc cum înoată nişte peşti în acvariu.

Sursa: io9

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase