Home » D:News » Imagini rare: a fost surprins momentul în care naşte o femelă delfin (VIDEO)

Imagini rare: a fost surprins momentul în care naşte o femelă delfin (VIDEO)

Imagini rare: a fost surprins momentul în care naşte o femelă delfin (VIDEO)
Publicat: 25.09.2012
Reprezentanţii Dolphin Quest Hawaii au realizat o filmare inedită, în care surprind momentul în care o femelă delfin în vârstă de 12 ani dă naştere unui pui care pare să-şi recunoască imediat mama.

Filmarea a fost realizată într-o lagună aflată în Hawaii, unde organizaţia Dolphin Quest permite vizitatorilor să interacţioneze cu delfinii.

Oficialii organizaţiei afirmă că puiul va fi monitorizat 24 de ore din 24 de-a lungul următoarei luni, deoarece primele 30 de zile sunt cruciale pentru supravieţuire. Julie Rocho-Levine, managerul responsabil de îngrijirea animalelor marine din cadrul rezervaţiei, afirmă că este primul pui născut de Keo.

„Sunt şi eu mamă, aşa că am putut să apreciez calmul de care a dat dovadă de-a lungul întregului eveniment”, a comentat Rocho-Levine, care a asistat la naştere. „Am avut senzaţia că Keo dorea să fie alături de oamenii cu care îşi petrece zilele, compania noastră liniştind-o”, a adăugat reprezentanta Dolphin Quest.

Keo a fost foarte liniştită, chiar permiţând veterinarilor să efectueze o ecografie în timpul travaliului.

Oficialii Dolphin Quest afirmă că îi vor da un nume puiului de delfin abia după ce acesta va împlini o lună. În rândul delfinilor din sălbăticie, rata de supravieţuire a primilor născuţi este de aproximativ 50%, explică Rocho-Levine. Rata de supravieţuire în cazul delfinilor îngrijiţi de oameni este mult mai mare, afirmă oficialul.

Iată clipul care surprinde momentul în care Keo naşte:

Sursa: Associated Press

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase