Home » D:News » Un meteorit marţian deţine secrete legate de viaţa pe Planeta Roşie

Un meteorit marţian deţine secrete legate de viaţa pe Planeta Roşie

Un meteorit marţian deţine secrete legate de viaţa pe Planeta Roşie
Publicat: 12.10.2012
O bucată de rocă ce a străpuns cerul anul trecut, aterizând în deşertul marocan ca o minge de foc, se pare că a fost aruncată de pe Marte în urma unei coliziuni de acum 700.000 de ani.

 

Datele indică faptul că această bucată de rocă şi-a început călătoria spre Pământ încă din vremea când strămoşul comun al oamenilor moderni şi al neanderthalienilor era încă în viaţă şi popula Africa. 

Meteoritul Tissint, aşa cum a fost el botezat, este extrem de valoros  deoarece a fost colectat înainte să fi fost degradat de acţiunea factorilor naturali de pe Terra. 

Martorii au declarat că în momentul impactului, în noaptea de 18 iulie 2011, meteoritul s-a împărţi în două. Oamenii de ştiinţă au reuşit să recupereze fragmente din el care cântăreau între 100g şi 2kg şi se pare că, în întregime, meteoritul ar fi cântărit 17kg. 

Cercetătorii de la Universitatea Hassan II din Casablanca au descoperit porţiuni de „sticlă” neagră în interiorul lui Tissint, despre care se crede că ar conţine gaze, roci şi urme de sol marţian. Viitoarele analize ale sticlei şi gazului închis în bule mici ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să reconstituie condiţiile de pe Marte. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase