Home » D:News » Cercetătorii au descoperit o băutură care previne declinul cognitiv prin eliminarea aluminiului din corp

Cercetătorii au descoperit o băutură care previne declinul cognitiv prin eliminarea aluminiului din corp

Cercetătorii au descoperit o băutură care previne declinul cognitiv prin eliminarea aluminiului din corp
Publicat: 13.10.2012
Un studiu recent arată că persoanele care consumă zilnic un litru de apă minerală bogată în siliciu pot preveni astfel riscul de declin cognitiv asociat bolii Alzheimer.

Cercetătorii britanici au descoperit că apa bogată în siliciu „reduce în mod considerabil” nivelul aluminiului din corp, acest metal fiind o neurotoxină. Mai multe studii sugerează că există o legătură între nivelul de aluminiu din corp şi apariţia bolii Alzheimer, însă nu au fost identificate până acum dovezi concludente.

Participanţii la această cercetare au consumat în fiecare zi, timp de 13 săptămâni, un litru de apă minerală. Majoritatea participanţilor nu au mai arătat semne de declin cognitiv. Unul dintre pacienţi a înregistrat o scădere cu 70% a nivelului de aluminiu din corp, iar aţi trei participanţi au arătat chiar o îmbunătăţire a stării mentale.

Profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, autorul cercetătorii, afirmă că rezultatele suprinzătoare oferă noi speranţe suferinzilor de Alzheimer, deschizând calea spre noi metode de a combate această afecţiune devastatoare.

„Cercetarea noastră a avut două componente. Mai întâi, am arătat că apa bogată în siliciu duce, într-adevăr, la scăderea nivelului de aluminiu din corp. Această apă permite ca tot aluminiul din corp să se strângă în sânge, fiind apoi excretat prin urină. Acum ştim că putem folosi această «terapie cu siliciu» pentru a reduce nivelul de aluminiu. Cea de-a doua parte a cercetării s-a concentrat asupra persoanelor care suferă de Alzheimer, pentru a identifica dacă abilităţile cognitive ale acestora s-au modificat în urma reducerii nivelului de aluminiu”, explică Exley.

„Cel mai interesant aspect este faptul că am observat îmbunătăţiri ale funcţiei cognitive după ce aluminiul a fost eliminat. Este neobişnuit să apară schimbări într-un timp atât de scurt, astfel că am fost surprinşi să vedem acest lucru”, a adăugat cercetătorul.

Alte studii mai vechi au arătat că prezenţa aluminiului în corp este asociat leziunilor microscopice ce pot fi găsite în creierul celor ce suferă de Alzheimer.

Chiar dacă apa cu siliciu nu a adus îmbunătăţiri în abilităţile cognitive ale tuturor participanţilor la studiu, cercetătorii consideră că potenţialul acestei ape minerale merită aprofundat.

„Acum dorim să studiem dacă persoanele predispuse la a dezvolta această cumplită afecţiune îşi pot reduce riscul consumând apă cu siliciu. Aceştia au, de obicei, vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani. Dacă am putea convinge oamenii să includă în dieta lor şi apă bogată în siliciu, iar acest lucru ar duce la reducerea riscului de a suferi de Alzheimer, ar fi un lucru grozav”, a concluzionat cercetătorul.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase