Home » D:News » De ce brânza este unul dintre inamicii bărbaţilor?

De ce brânza este unul dintre inamicii bărbaţilor?

De ce brânza este unul dintre inamicii bărbaţilor?
Publicat: 26.10.2012
Bărbaţii tineri, care mănâncă mai mult de trei felii de brânză pe zi, riscă să îşi scadă şansele de a avea copii, susţine un nou studiu.

Chiar şi o cantitate mică de lactate grase afectează dramatic fertilitatea bărbaţilor, subliniază studiul celor de la Harvard. 

Până de curând, experţii au fost mult mai preocupaţi de modul în care dieta femeilor le afectează acestora fertilitatea. De data aceasta, specialiştii aduc dovezi care susţin că stilul de viaţă al bărbaţilor, mai exact ceea ce ei consumă, are un impact major asupra şanselor de a avea urmaşi. 

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au comparat dietele a 189 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Niciunul dintre participanţi nu erau supraponderali, toţi erau în formă şi practicau cel puţin o jumătate de oră de exerciţii fizice, pe zi. Fiecare participant a fost rugat să complete un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare: cât de des şi în ce cantităţi consună lactate, fructe, carne sau alte produse. 

Ulterior, experţii au analizat spermatozoizii voluntarilor, observând cât de repede călătoresc şi forma pe care o au aceştia. Rezultatele au arătat că bărbaţii care mănâncă mai mult de trei porţii de lactate grase, pe zi , aveau o calitate a spermatozoizilor cu 25% mai slabă decât a altor bărbaţi care consumau mai puţine lactate. 

Myriam Afeiche, coordonatorul studiului, a explicat că este posibil ca estrogenul, hormonul feminin ajuns în lapte de la vacă, ar putea afecta fertilitatea bărbaţilor. De asemenea, un rol important l-ar putea avea pesticidele care ajung în produsele lactate. 

„Deşi mai multe studii au sugerat că produsele lactate grase au un impact negativ asupra spermei, foarte puţine studii explică modul în care acestea acţionează. Asocierea ar putea fi atribuită nivelului crescut de hormoni din produsele lactate”, declarat Afeiche. 

Totuşi, dr. Allan Pacey, specialist în fertilitate şi profesor în cadrul Universităţii Sheffield, susţine că bărbaţii nu ar trebui să se grăbească să renunţe la aceste produse, până când nu se vor realiza cercetări mai amănunţite. 

Sursa: Daily Mail

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase