Home » D:News » O companie din SUA va folosi un vulcan pentru a produce energie electrică (VIDEO)

O companie din SUA va folosi un vulcan pentru a produce energie electrică (VIDEO)

Publicat: 01.11.2012
Proiectul „Newberry Enhanced Geothermal Systems”, ce are ca scop producerea energiei electrice cu ajutorul unui vulcan, a obţinut aprobarea tuturor autorităţilor locale şi federale din SUA. În cadrul proiectului, experţii urmează să creeze un nou rezervor geotermal în statul Oregon. Acest rezervor va fi săpat la 2,7 kilometri adâncime, urmând să fie situat la 5,4 kilometri de centrul vulcanului Newberry, unde roca atinge temperaturi de 300 de grade Celsius.

Vulcanul Newberry este unul dintre cei mai mari vulcani din SUA, fiind totodată unul dintre cei mai recenţi. Acest vulcan a erupt ultima oară acum 1.300 de ani şi este format din peste 400 de „guri” de evacuare ce formează o structură cunoscută sub numele de „vulcan scut”. Noul rezervor geotermal urmează să fie creat într-o zonă cu temerpaturi înalte, în partea de nord-vest a vulcanului. 

Proiectul Newberry EGS este finanţat de Departamentul de Energie al Statelor Unite, în cadrul unui program de dezvoltare a tehnologiilor geotermale. Proiectul a obţinut o bursă de 20 de milioane de dolari de la guvernul american, o sumă egală fiind contribuită de companiile AltaRock Energy şi Davenport Newberry.

Scopul proiectului este de a produce electricitate prin extragerea de energie din căldura pământului. Pentru a reuşi acest lucru, membrii proiectului vor produce o serie de fracturi în roca impermeabilă, urmând a pompa apă în aceste fracturi. Apa va reveni la suprafaţă, urmând să fie sursa de energie pentru centrala electrică geotermală.

Experţii afirmă că tehnologia EGS reprezintă viitorul energiei geotermale, această sursă de curent electric fiind regenerabilă şi „prietenoasă” cu natura.

Iată cum urmează să se desfăşoare proiectul „Newberry EGS”:

Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase