Home » D:News » O nouă imprimantă 3D hibrid produce cartilaje pentru a fi implantate în pacienţii umani

O nouă imprimantă 3D hibrid produce cartilaje pentru a fi implantate în pacienţii umani

O nouă imprimantă 3D hibrid produce cartilaje pentru a fi implantate în pacienţii umani
Publicat: 24.11.2012
Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat o imprimantă hibrid care poate printa cartilaje. Specialiştii sunt optimişti şi cred că într-o bună zi, obiectele create de această imprimantă vor putea fi implantate la pacienţii umani.

Noua invenţie este un amestec între o imprimanta  tradiţională cu jet de cerneală şi o maşină specială utilizată pentru uscarea fibrelor prin centrifugare. Astfel, noua imprimantă 3D produce cartilaje cu o stabilitate mecanică mai bună decât imprimanta cu jet de cerneală. 

Alte metode de creare a cartilajelor, precum sistemele robotizate, sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare. Cheia noii invenţii este tocmai această maşină specială care poate genera fir foarte subţiri dintr-o soluţie de polimeri. POlimerii pot fi controlaţi cu uşurinţă şi determinaţi să devină poroşi, o caracteristică importantă care ajută celulele cartilajelor umane să se integreze în ţesutul din jur. 

Cercetătorii construiesc cartilaje prin combinarea polimerilor cu celule din cartilaje provenite de la urechile de iepuri . Noile cartilaje au fost testate pe şoareci, iar după 8 săptămâni s-a constatat că acestea capătă structura şi proprietăţile cartilajelor normale. 

Sursa: The Star

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase