Home » D:News » Cum te poate ajuta somnul să nu mai simţi durerea?

Cum te poate ajuta somnul să nu mai simţi durerea?

Cum te poate ajuta somnul să nu mai simţi durerea?
Publicat: 03.12.2012
Câteva ore de somn în plus pot reduce sensibilitatea la durere, având capacitatea de a acţiona mai eficient decât un analgezic puternic, susţin oamenii de ştiinţă.

 

Cercetătorii spun că 10 ore de somn pe noapte au un efect puternic asupra durerilor, comparativ chiar şi cu medicamentele precum codeina. 

În noul studiu, specialiştii au studiat 18 voluntari şi au descoperit că cei care au dormit 10 ore pe noapte au fost capabili să îşi menţină mâna pe o sursă de căldură, cu 25 de secunde mai mult decât participanţii care dormiseră 8 ore sau mai puţine. 

De asemenea, rezultatele acestei cercetări relevă că efectul somnului lung este mai important decât s-a dovedit într-un studiu anterior, în care subiecţii primiseră 60mg de codeină. Mai mult, studii precedente realizate pe acest subiect au demonstrat şi că există o legătură între calitatea proastă a somnului şi apariţia durerilor cronice la femei. 

Din acest motiv, rezultatele noului studiu au fost combinate cu cele ale unor cercetări anterioare, ajungându-se la concluzia că sensibilitatea la durere în cazul oamenilor obosiţi este rezultatului unui somn necorespunzător. 

„Rezultatele noastre subliniază importanţa unui program de somn adecvat în cazul suferinzilor de diferite boli cronice. Am fost surprinşi de magnitudinea impactului pe care îl are somnul asupra noastră”, a declarat dr. Timothy Roehrs. 

Sursa: Telegraph

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase