Home » D:News » Japonezii au creat robotul care le va ţine de urât astronauţilor singuratici

Japonezii au creat robotul care le va ţine de urât astronauţilor singuratici

Publicat: 03.12.2012
Singurătatea este destul de supărătoare pe Pământ, dar în spaţiu ea este de-a dreptul insuportabilă. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo lucrează la crearea unui proiect care ar putea alunga singurătatea astronauţilor.

Proiectul presupune crearea unui robot umanoid care va fi trimis să „convieţuiască” alături de astronautul Koichi Wakata, la bordul ISS. Androidul va avea o înălţime de 34 de centimetri şi o greutate de aproape un kilogram. Specialiştii spun că acesta va ajunge pe ISS în vara anului viitor, cu câteva luni înainte de sosirea lui Wakata. 

Pentru moment, robotul umanoid nu are nume tocmai pentru că acesta va fi determinat în urma unui concurs. Totuşi, inginerii din Tokyo au eliberat o schiţă pentru a ne putea face o ideea despre aspectul robotului astronaut. 

Japonezii au creat robotul care le va ţine de urât astronauţilor singuratici

Întregul design al robotului va fi creat astfel încât să îndeplinească un scop foarte important pentru astronauţi şi anume reducerea stresului. El va fi programat să scaneze feţele colegilor săi umani pentru a putea identifica semnele ce indică prezenţa stresului.„Robotul va avea expresii faciale şi un vocabular menite să reducă nivelul stresului cu care se confruntă astronauţii”, a explicat un reprezentant al agenţiei spaţiale japoneze.

În principiu, robotul va fi programat pentru a reacţiona precum un tovarăş uman, simulând intimitatea, lucru destul de important dacă stăm să ne gândim că deşi Wakata nu va fi singur pe ISS, el va fi izolat din punct de vedere lingvistic. De asemenea, pe lângă conversaţii, robotul va fi şi un mijloc de legătură între Pământ şi laboratorul Kido. 

Sursa: The Atlantic
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase