Home » D:News » Migrenele cu aură sunt mai periculoase decât se credea, deoarece sporesc riscul de a suferi probleme grave

Migrenele cu aură sunt mai periculoase decât se credea, deoarece sporesc riscul de a suferi probleme grave

Migrenele cu aură sunt mai periculoase decât se credea, deoarece sporesc riscul de a suferi probleme grave
Publicat: 16.01.2013
Femeile care suferă de migrene acompaniate de tulburări vizuale, precum sclipirile luminoase, ar putea prezenta un risc sporit de a suferi de atacuri de cord şi de cheaguri de sânge, arată un nou studiu.

Cercetarea a fost efectuată pe 27.860 de femei, dintre care 1.435 sufereau de migrene oftalmice (cunoscute şi sub numele de migrene cu aură).

De-a lungul celor 15 ani pe care s-a întins studiul au fost înregistrate 1.030 de cauzri de atacuri de cord, atacuri cerebrale sau decese ca urmare a unor probleme cardiovasculare, se arată în raportul Academiei Americane de Neurologie.

„După presiunea arterială ridicată, migrenele cu aură reprezentau cel de-al doilea factor de risc pentru atacuri de cord şi atacuri cerebrale”, a explicat Tobias Kurth, autorul studiului.

„Migrenele erau un factor de risc mai important decât diabetul, fumatul, obezitatea şi decât afecţiunile cardiace în rândul rudelor”, a mai spus cercetătorul.

Cercetătorul de la Institutul Naţional de Sănătate din Franţa a mai spus că femeile care sufereau de migrene cu aură prezentau un risc de trei ori mai mare decât cele care sufereau de migrene obişnuite.

Un alt studiu publicat de aceeaşi academie releva faptul că femeile care sufereau de migrene cu aură şi care foloseau contraceptive hormonale prezentau un risc sporit de a suferi de cheaguri de sânge.

Ambele cercetări vor fi prezentate în cadrul întrunirii anuale a academiei, ce va avea loc în cursul lunii martie la San Diego.

Sursa: AFP

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase