Home » D:News » Uluitoarea realizare a ştiinţei: omul bionic a fost creat din organe şi membre artificiale (VIDEO)

Uluitoarea realizare a ştiinţei: omul bionic a fost creat din organe şi membre artificiale (VIDEO)

Uluitoarea realizare a ştiinţei: omul bionic a fost creat din organe şi membre artificiale (VIDEO)
Publicat: 30.01.2013
Rex, exoscheletul robotizat, a fost construit din membre şi organe artificiale colectate din întreaga lume şi este dovada „vie” a faptului că ştiinţa începe să ţină pasul cu domeniul ştiinţifico-fantastic. În total crearea lui a costat un milion de dolari.

Există multe dezbateri legate de crearea „omului bionic”, deoarece acum când oamenii de ştiinţă nu numai că au posibilitatea de a înlocui părţi ale corpului ci şi de a îmbunătăţi capacităţile umane, specialiştii îşi pun probleme de etică. 

Rex a fost creat pentru un documentar numit How to Build a Bionic Man, a cărui gază este dr.Bertolt Meyer, un psiholog din Elveţia care are şi el un braţ bionic de 30.000 de dolari.

„Este interesant şi un pic înfricoşător. S-ar putea să ne aflăm într-un punct în care începem să ne dăm seama de posibilităţile pe care ni le oferă ştiinţă şi tehnologia pentru a depăşi limitele evoluţiei”, a declarat Meyer. 

Rex are un ochi artificial care este alcătuit dintr-un microcip implantat în retină, ce primeşte imagini realizat de o cameră amplasată pe ochelarii săi. Mai departe, microcipul trimite impulsuri electrice către creier, fiind astfel transformate în forme şi patternuri. 

Pe lângă alte dotări, Rex mai are un braţ cu 26 mişca pe un arc de 26 de grade, cu un grad mai puţin decât o face un braţ uman şi un picior cu gleznă bionică care mimează acţiunea gambei umane şi a tendonului lui Achile.

Click aici pentru a vedea cum arată omul bionic în întregime.

;

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase