Home » D:News » Femeile au tendinţa de a se îngrăşa pentru că fac prea puţine treburi casnice?

Femeile au tendinţa de a se îngrăşa pentru că fac prea puţine treburi casnice?

Femeile au tendinţa de a se îngrăşa pentru că fac prea puţine treburi casnice?
Publicat: 01.03.2013
De multă vreme am fost informaţi că avem tendinţa de a ne îngrăşa din cauza dietei nesănătoase. Acum, însă, un nou studiu are o explicaţie controversată când vine vorba de kilogramele în plus ale doamnelor.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Carolia de Sud, femeile se îngraşă deoarece au redus semnificativ timpul alocat gătitului şi curăţeniei. Ultimele cercetări indică faptul că, din cauza sedentarismului, femeile ard zilnic cu 360 de calorii mai puţin decât o făceau mamele lor.

Comparativ cu anii ’60, acum când tehnologia le-a uşurat munca, femeile petrec de două ori mai mult timp în faţa televizorului. Acest fenomen a apărut ca urmare a dezvoltării tehnologiei care a permis ca munca din gospodărie să fie semnificativ diminuată. În acest context,  perioada de timp necesară pentru realizarea sarcinilor din gospodărie s-a diminuat, iar multe dintre femei nu au profitat de această „eliberare” şi de timpul rămas pentru a compensa sedentarismul prin sport sau orice alt tip de mişcare.

Edward Archer, coordonatorul studiului, a analizat mii de jurnale ale femeilor, scrise din anul 1965, până astăzi. Astfel el a descoperit că  în anii ’60 femeile îşi petreceau aproximativ 15,7 ore din săptămână făcând treabă în gospodărie. În 2010, în schimb, femeile mai petreceau doar 13,3 ore pe săptămână făcând curat. 

Dr. Archer a explicată că studiul său nu sugerează că femeile ar trebui să renunţe la electrocasnicele care le uşurează viaţa, ci că ele ar trebui să încerce să găsească moduri prin care să facă mai multă mişcare, să se plimbe sau să alerge. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase