Home » D:News » Se caută un „Marco Polo modern”! Recompensa: 40.000 de euro

Se caută un „Marco Polo modern”! Recompensa: 40.000 de euro

Se caută un „Marco Polo modern”! Recompensa: 40.000 de euro
Publicat: 13.03.2013
Un oraş chinez a pornit în căutarea unui călător de pe alte tărâmuri care doreşte să devină un „Marco Polo modern”. Câştigătorul va fi recompensat cu un salariu de 40.000 de euro, au anunţat reprezentanţii oraşului.

Hangzhou, oraş amplasat în estul Chinei, este renumit pentru canalurile şi podurile sale. Călătorul veneţian Marco Polo l-a descris drept „cel mai frumos şi mai elegant oraş din lume” în jurnalul său din secolul al XIII-lea, recunoscut drept unul dintre primele relatări detaliate scrise despre un european despre China.

Acum, oraşul chinez a lansat un apel către „oamenii din întreaga lume care doresc să păşească pe urmele lui Marco Polo”. Anunţul a fost făcut de Chen Li, reprezentant al comisie de turism din oraşul Hangzhou.

Campania lansată de oficialii chinezi se aseamănă cu promoţiile turistice lansate de Australia sub denumirea „cel mai bun job din lume”, câştigătorul primei promoţii de acest tip fiind nevoit să trăiască timp de şase luni pe o insulă tropicală.

Noul Marco Polo va fi recrutat cu ajutorul reţelei de socializare Facebook – care este interzisă în China – şi va fi supus unei perioade de antrenament intens înainte să călătorească spre oraşul chinez timp de 15 zile, a anunţat comisia de turism a oraşului Hangzhou într-un comunicat de presă.

Printre sarcinile care cad în sarcina câştigătorului se numără realizarea unui video despre Hangzhou şi promovarea oraşului pe Internet.

„A fi un Marco Polo modern este o slujbă foarte interesantă, ce poate să-i schimbe viaţa câştigătorului”, a declarat Chen, adăugând că „poate aşa vor descoperi pacea interioară, precum Kung Fu Panda„.

„Călătoriile lui Marco Polo”, jurnal scris în 1298, descrie o călătorie de-a lungul Asiei prin tărâmuri cu pigmei, plante exotice şi canibali.

Cartea a avut un impact enorm asupra percepţiilor europenilor asupra continentului, însă istoricii moderni se îndoiesc de veridicitatea relatării lui Polo, iar unii se întreabă chiar dacă acesta chiar a ajuns în China.

În 2011, China a fost cea de-a treia ţară ca număr de turişti, după SUA şi Franţa, conform Organizaţiei Mondiale a Turismului. În acel an, 57,6 milioane de persoane au vizitat China.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase