Home » D:News » Vehiculul viitorului este individual şi se conduce singur? (VIDEO)

Vehiculul viitorului este individual şi se conduce singur? (VIDEO)

Publicat: 17.03.2013
Persoanele care au nevoie de transport asistat prin oraş nu au altă opţiune exceptând scaunul cu rotile. Acum, însă, Hitachi, o companie japoneză a creat ROPITS (Robot for Personal Intelligent Transport System) vehiculul care vine în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi.

În primul rând, modul de transportare este cât se poate de uşor. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorul este să aleagă destinaţia folosind un smartphone sau o tabletă conectată la ROPITS. 

De asemenea, ROPITS nu va pune în pericol pietonii având în vedere că acesta se va deplasa cu aproximativ 6 kilometri pe oră. Mai mult, el va fi dotat cu o cameră stereo şi telemetre cu laser atât pentru a evita coliziunile, cât şi pentru a evalua cât mai bine poziţia prin GPS. 

Pentru moment, compania japoneză testează prototipul, iar dacă acesta se va dovedi viabil, este foarte posibil ca în scurt timp, ROPITS să ajungă în posesia persoanelor în vârstă şi a celor cu probleme de locomotorii. Până atunci, însă, noi toţi nu putem decât să sperăm că acesta va deveni vehiculul care ne va sigura transportul urban. 

Sursa: Engadget
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase