Home » D:News » Când zbori la fel ca Superman: wingsuit flying în Rio de Janeiro! (VIDEO)

Când zbori la fel ca Superman: wingsuit flying în Rio de Janeiro! (VIDEO)

Publicat: 19.03.2013
V-aţi imaginat vreodată cum este să zbori peste un oraş de mari dimensiuni, aşa cum o face Superman, celebrul supererou de benzi desenate? Doi temerari, norvegianul Jokke Sommer şi francezul Ludovic Woerth, au aflat răspunsul la această întrebare. Cei doi practicanţi ai sportului extrem „wingsuit flying” au filmat reuşita lor fără precedent: au sărit dintr-un avion de mici dimensiuni deasupra oraşului Rio de Janeiro, zburând în costume „wingsuit” printre clădirile metropolei braziliene.

Sommer, un paraşutist profesionist, a folosit o cameră instalată pe casca sa pentru a oferi oamenilor o perspectivă unică asupra oraşului brazilian. Cei doi temerari au fost sponsorizaţi de Red Bull.

„Mereu mi-am dorit să realizez un zbor urban cu ajutorul unui wingsuit”, a explicat Sommer.

Cei doi pasionaţi ai sporturilor extreme nu s-au limitat la a zbura deasupra oraşului, ci au decis să treacă printr-un spaţiu foarte îngust, de doar 8 metri, ce separă cele două clădiri Ventura Corporate Towers. La prima vedere, cei doi bărbaţi par a se îndrepta spre o coliziune fatală, însă reuşesc să treacă la timp prin breşa dintre cele două clădiri.

„Odată ce ne-am dat seama că putem face acest lucru, am măsurat distanţa la care era nevoie să fim aruncaţi din avion, de la ce altitudine şi la ce distanţă de aceste clădiri”, a explicat Sommer.

Sommer recunoaşte că nu a obţinut o autorizaţie pentru a efectua această cascadorie fără precedent. Din acest motiv, cei doi pasionaţi ai sporturilor extreme au efectuat saltul la ora 5:45 dimineaţa, cu 20 de minute înainte ca primul zbor comercial să apară pe orizontul oraşului Rio de Janeiro.

Iată uluitorul salt realizat de cei doi:

Aceasta nu a fost prima săritură a celor doi, care au mai explorat în aceeaşi manieră canioane şi munţi din întreaga lume. După această reuşită, Sommer are un plan şi mai mare: „Mi-ar plăcea să vizitez New Yorkul din zbor. Acesta este cel mai mare vis al meu”, a concluzionat norvegianul.

Sursa: ABC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase