Home » D:News » De ce este bine pentru creierul nostru să mâncăm ciocolată?

De ce este bine pentru creierul nostru să mâncăm ciocolată?

De ce este bine pentru creierul nostru să mâncăm ciocolată?
Publicat: 25.03.2013
O echipă de cercetători din Marea Britanie vine cu o nouă veste bună pentru pasionaţii ciocolatei: alimentul preferat este benefic pentru sănătate.

Un nou studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea Glasgow arată că o singură ciocolată are un efect direct asupra creierului uman, reducând riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Mai multe cercetări precedente au arătat că ciocolata amăruie, consumată cu moderaţie, poate avea efecte benefice asupra sănătăţii. Cel mai recent studiu, ce a fost publicat în jurnalul ştiinţific Neurology, arată pentru prima dată modul în care ciocolata afectează vasele de sânge.

Cercetătorii de la Universitatea Glasgow au măsurat viteza sângelui ce curgea prin cea mai mare arteră din creier în timp ce voluntarii consumau ciocolată stând întinşi.

Specialiştii au descoperit că ciocolata are un efect asupra nivelului de dioxid de carbon ce afectează vasele de sânge, îmbunătăţind fluxul sangvin şi afectând celulele cerebrale.

„Consumul unei tablete obişnuite de ciocolată era asociat unei modificări a rigidităţii vaselor de sânge. Datele obţinute sugerează că ciocolata are un efect direct asupra vaselor de sânge din creier. Rezultatul studiului sugerează că un compus din ciocolată are un efect direct asupra vaselor de sânge. Acest lucru este plauzibil, deoarece ciocolata conţine molecule de flavonoizi”, a explicat profesorul Matthew Walters, coordonatorul acestui studiu.

„Credem că reducerea riscului de atac cerebral se datorează ciocolatei, care modifică modul în care se comportă vasele de sânge din creier”, a mai spus profesorul.

Flavonoizii, substanţe benefice ce se găsesc în planta de cacao, sunt antioxidanţi care contribuie la prevenirea afecţiunilor cardiace.

Specialiştii avertizează că multe tablete de ciocolată conţin cantităţi mari de zahăr şi grăsimi, ce pot provoca obezitate, care este un factor de risc pentru atacurile cerebrale. Din acest motiv, profesorul Tom Solomon, specialist în neurologie la Universitatea Liverpool, subliniază că „trebuie să privim rezultatele acestui studiu cu precauţie”.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase