Home » D:News » Cum păşeşte pentru prima dată un pui de girafă? (VIDEO)

Cum păşeşte pentru prima dată un pui de girafă? (VIDEO)

Cum păşeşte pentru prima dată un pui de girafă? (VIDEO)
Publicat: 27.03.2013
La un centru pentru protejare a animalelor sălbatice, din Greenwich, a avut loc un eveniment extrem de fericit. O femelă de girafă Rothschild a dat naştere unui pui sănătos, de sex feminin.

Puiul, al cărui nume nu a fost încă ales, a făcut primii paşi cu ajutorul mamei, numită Petal, iar evenimentul a fost surprins de un îngrijitor mulţumită căruia acum îl putem vedea şi noi. 

„Mama a născut singură. Este o mamă minunată. A fost foarte mândră şi a încercat să ne arate tuturor puiul nou-născut”, a declarat directorul centrului, Marcella Leone, despre Petal, femela în vârstă de 6 ani. 

În prezent, subspecia de girafe Rothschild este una dintre cele mai periclitate, fiind trecută pe lista roşie a animalelor pe cale de dispariţie. Aceste girafe sunt originare din Africa de Sud şi sunt protejate prin lege, având în vedere că în sălbăticie astăzi regăsim mai puţin de 700 de exemplare. 

Având în vedere situaţia actuală a girafelor, naşterea unui pui sănătos reprezintă un eveniment extrem de fericit. 

Îngrijitorii de la Leo Zoological Conservation Center au declarat că Petal a născut fără ajutorul veterinarilor. Noul născut a fost descris drept un individ curios care a creat imediat o legătură specială cu mama ei. 

Imaginile de mai jos au fost surprinse de îngrijitori şi arată cum, la doar o jumătate de oră după venirea ei pe lume, micuţa girafă a reuşit să se ridice singură în picioare. 

Petal şi puiul ei trăiesc într-un grup de cinci girafe dintre care două sunt însărcinate. 

Sursa: Counsel and Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase