Home » D:News » Descoperire de coşmar: tarantula mare cât faţa ta

Descoperire de coşmar: tarantula mare cât faţa ta

Publicat: 04.04.2013
Un nou tip de tarantulă a fost descoperită în nordul insulei Sri Lanka. Oamenii de ştiinţă au descoperit păianjenii, cu o anvergură a picioarelor de 20 de centimetri, trăind în copaci.

Păianjenii, decoraţi într-un mod ingenios, aparţin ordinului Poecilotheria. Ei mai sunt numiţi şi păianjenii tigru, un grup arboricol originar din Insia şi Sri Lanka cunoscuţi pentru faptul că sunt coloraţi, rapizi şi veninoşi. Ca grup, păianjenii sunt înrudiţi cu o clasă de tarantule din America de Sud care îl include şi pe Theraphosa blondi, ce mai mare tarantulă din lume. 

Aceşti locuitori ai insulei Sri Lanka, nou descoperiţi, au fost botezaţi Poecilotheria rajaei, după inspectorul de poliţie care i-a ajutat pe cercetători să exploreze teritoriile nordice ale insulei după războiul civil. Păianjenii în cauză diferă de speciile similare, ei având marcaje diferite pe picioare şi o bandă abdominală roz. 

Modelul unic de pe picioarele acestor păianjeni includ modele geometrice de culoare galbenă şi alte ornamente verzi pe primul şi al treilea picior. 

Descoperire de coşmar: tarantula mare cât faţa ta

Noul tip de tarantulă a fost observat pentru prima oară în urma unui sondaj realizat de Ranil Nanayakkara asupra arahnidelor din Sri Lanka. În octombrie 2009, un locuitor i-a prezentat lui Nanayakkara un exemplar masculin de păinjen, dar care nu se mai afla în viaţă. Aşa s-a hotărât Nanayakkara să plece împreună cu colegii săi şi cu Michael Rajakumar Purajah în căutarea acestor păianjeni. 

„Sunt destul de rari. Ei preferă copaci solizi şi bătrâni, însă din cauza defrişărilor, numărul acestora a scăzut şi ca urmare a distrugerii habitatului au început să trăiască în clădiri”, a declarat Nanayakkara. 

Aşa se explică de ce oamenii de ştiinţă au găsit grupuri de păianjeni într-un spital din Mankulam.

Sursa: Wired

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase