Home » D:News » Previziunile climatice devin din ce în ce mai sumbre: noi probleme meteo ne dau bătăi de cap

Previziunile climatice devin din ce în ce mai sumbre: noi probleme meteo ne dau bătăi de cap

Previziunile climatice devin din ce în ce mai sumbre: noi probleme meteo ne dau bătăi de cap
Publicat: 07.04.2013
Un nou studiu realizat de cercetătorii americani indică faptul că, odată cu creşterea temperaturilor, vom avea parte de mai multă umiditate în aer şi de precipitaţii mai intense.

„Simulările climatice computerizate indică o creştere substanţială a concentraţiilor medii şi maxime de vapori de apă”, au notat cercetătorii în studiu.

Pentru emisfera nordică, acest lucru ar putea însemna ca de-a lungul sec o creştere de 20-30% a precipitaţiilor maxime posibile. 

Studiul oamenilor de ştiinţă americani a examinat trei factori care influenţează precipitaţiile maxime posibile: umiditatea atmosferică, mişcarea ascendenţă a aerului în atmosferă şi vânturile orizontale. Astfel, s-a constatat că creşterea umidităţii din aer contribuie cel mai mult la schimbările de precipitaţii. 

„Suntem foarte încrezători atunci când spunem că ploile cele mai extreme vor deveni şi mai intense, având în vedere că este aproape sigur că atmosfera va oferi mai multă apă pentru alimentarea acestor evenimente”, a declarat Kenneth Kunkel, coordonatorul studiului. 

Sursa: The Baltimore Sun

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase