Home » D:News » Cea mai bun motiv pentru care să bei şampanie: băutura spumantă are grijă de sănătatea ta

Cea mai bun motiv pentru care să bei şampanie: băutura spumantă are grijă de sănătatea ta

Cea mai bun motiv pentru care să bei şampanie: băutura spumantă are grijă de sănătatea ta
Publicat: 10.05.2013
Cine zice că şampania este rezervată doar pentru sărbători? Acum, poţi deschide câte o sticlă de băutură spumantă de fiecare dată când simţi nevoia să îţi îmbunătăţeşti memoria.

Consumul a 1-3 pahare de şampanie pe săptămână ar putea preveni pierderile de memorie asociate cu înaintarea în vârstă, ducând totodată la întârzierea bolilor degenerative precum demenţa, relevă un nou studiu. 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, compuşii fenolici care se găsesc în şampanie pot îmbunătăţi memoria spaţială care este responsabilă pentru reţinerea informaţiilor legate de mediu şi orientare. Experţii au explicat că aceşti compuşi fenolici, care sunt mai concentraţi în şampanie decât în vin, modifică proteinele asociate cu acea capacitate care îi permite creierului să stocheze amintiri. 

Studii anterioare au scos la iveală faptul că aceleaşi proteine se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă făcând ca stocarea amintirilor să se realizeze mai puţin eficient. Acest lucru contribuie la slăbirea memoriei odată cu înaintarea în vârstă şi la apariţia tulburărilor neurodegenerative. 

Deoarece şampania încetineşte procesul de deteriorare a proteinelor în cauză, cercetătorii cred că ea ar putea ajuta la prevenirea problemelor de memorie care apar odată cu îmbătrânirea. 

„Aceste rezultate captivante ilustrează pentru prima dată că un consum moderat de şampanie are potenţialul de a influenţa funcţiile cognitive, precum memoria”, a explicat profesorul Jeremy Spencer, de la Universitatea Reading, adăugând că cercetări anterioare realizate pe efectele flavonoizilor din vin, au raportat rezultate similare. 

„Cu toate acestea, cercetarea noastră demonstrează că şampania, deşi nu are flavonoizi, este capabilă să influenţeze funcţiile cerebrale prin intermediul compuşilor fenolici”, a mai declarat Spencer. 

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă au notat că oamenii ar trebui să consume alcool în mod responsabil, adăugând că unul – două pahare de şampanie pe săptămână sunt suficiente pentru a iniţia îmbunătăţirea memoriei. 

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase