Home » D:News » Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta (FOTO/VIDEO)

Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta (FOTO/VIDEO)

Publicat: 18.06.2013
În secolul XX, închisoarea Karosta, din Letonia, era unul dintre cele mai temute locuri, unde sute de prizonieri au fost omorâţi. Azi, Karosta a devenit hotel şi le promite oaspeţilor o experienţă unică.

Se spune că sute de prizonieri au murit aici, mulţi dintre ei dându-şi ultima suflare după ce au fost împuşcaţi în cap. Astăzi, acest loc a fost transformat într-un hotel în care oaspeţii pot semna un document prin care cer să fie trataţi ca nişte deţinuţi.

Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta    (Foto: karostascietums.lv)Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta

Închisoarea Karosta, din oraşul Liepaja, este una dintre atracţiile turistice inedite în Letonia. Vizitatorii pot face un tur al centrului de detenţie, în timp ce un ghid le explică istoria înfricoşătoare al închisorii. În acelaşi timp, ei au şi posibilitatea de a rămâne peste noapte în una dintre celule, pentru a-şi face o idee despre viaţa de puşcăriaş în era comunistă. Aici, vor dormi pe saltele vechi aşezate pe nişte scânduri, vor consuma mâncăruri specifice acestui loc, servite printre barele celulei şi vor fi abuzaţi verbal de gardienii ale căror ordine trebuie să le urmeze. Cine nu respectă cerinţele gardienilor, este „silit” să facă exerciţii fizice sau să facă curat. 

Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta    Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta

În aceste condiţii, pentru a se asigura că nu sunt probleme, conducerea hotelului le cere turiştilor ca la începutul şederii să semneze un act în care declară că sunt de acord cu toate condiţiile impuse aici. 

Şi dacă toate aceste „tratamente” nu vi se par de suficiente, membrii personalului sunt mai mult decât dispuşi să vă relateze despre evenimentele paranormale care au loc aici. Sunetul de lanţuri auzit noaptea, uşi de celule care se deschid singure şi prezenţa rece a unui personaj care nu mai aparţine acestei lumi, sunt doar câteva dintre subiectele despre care povestesc „gardienii”.

Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta    (Foto: karostascietums.lv)Cazare după gratii: experienţa unică oferită de hotelul Karosta

 De fapt, Karosta a fost subiectul unui episod din Ghost Hunters International, un serial care relatează întâmplări paranormale, iar realizatorii emisiunii au declarat că închisoarea de aici este unul dintre locurile în care se regăseşte foarte multă activitate paranormală. 

La origine, clădirea a fost construită ca infirmerie în 1900, dar cu timpul a ajuns să fie închisoare militară atât pentru regimul sovietic, cât şi pentru cel nazist. În timpul celui de-a doilea Război Mondial, germanii îi aduceau aici pe dezertorii letoni pentru a-i omorî. 

Sursa: Oddity Central

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase