Home » D:News » Premieră mondială: burgerul „in vitro” este gata de a fi servit

Premieră mondială: burgerul „in vitro” este gata de a fi servit

Premieră mondială: burgerul „in vitro” este gata de a fi servit
Publicat: 15.07.2013
Primul „burger creat în eprubetă” va fi gătit şi consumat luna viitoare în Londra.

Burger-ul este creat din mii de fâşii de carne artificială care au fost cultivate şi crescute cu migală din celule stem. 

Profesorul Mark Post, de la universitatea Maastricht, din Olanda, va fi cel care va explica modul în care a creat preparatul. El va prezenta burgerul ca o dovadă a faptului că preparatele din carne crescută în laborator ar putea deveni o alternativă sustenabilă la carnea crescută în ferme. 

Însă succesul produsului cunoscut sub numele de „carne in-vitro” va depinde de reacţia celui care îl va gusta, însă pentru moment nu se ştie numele acestei persoane. 

Până acum, singurul individ care a gustat carne crescută „în eprubetă” a fost un jurnalist rus care a sustras o probă dintr-un laborator în timpul unei vizite şi care s-a declarat „neimpresionat”. 

Burgerul va fi creat din aproximativ 3.000 de fire de ţesut muscular, fiecare măsurând aproximativ 3cm în lungime şi 1,5 cm în lăţime.  De asemenea, fiecare fir este crescut dintr-o celulă stem prelevată de la o vacă şi crescută într-un lichid bogat în substanţe nutritive. Firele rezultate se contractă precum muşchii adevăraţi şi sunt ataşate unor benzi de arici pentru a se întinde în mod repetat şi a se menţine fragede. 

Chiar dacă acest tip de carne nu sună la fel de atrăgător ca fripturile pe care le consumăm acum, prof. Post susţine că această invenţi ar putea satisface cererea mondială de cane despre care se crede că se va dubla până în 2050. 

Anul trecut, prof Post a estimat că pentru a produce primul burger se vor cheltui 220.000 de lire, însă este posibil ca între timp costurile să se fi diminuat. În plus, dacă acest tip de carne va fi produsă industrial, costurile ei vor fi mult mai mici. 

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase