Home » D:News » Bebeluşul uriaş: Jasleen a avut peste 6 kilograme la naştere (FOTO)

Bebeluşul uriaş: Jasleen a avut peste 6 kilograme la naştere (FOTO)

Publicat: 30.07.2013
O fetiţă născută vineri (26 iulie 2013) în Germania, la Spitalul Universitar din Leipzig a devenit cel mai mare nou-născut din ţară. Bebeluşul a cântărit la naştere 6.110 grame, având o lungime de 57,5 cm.
Bebeluşul uriaş: Jasleen a avut peste 6 kilograme la naştere    (Foto: WALTRAUD GRUBITZSCH)Bebeluşul uriaş: Jasleen a avut peste 6 kilograme la naştere

Deşi, în mod normal, copiii atât de mari sunt aduşi pe lume prin cezarină, mama fetiţei a născut-o natural. 

Ulterior, medicii au constatat că mama bebeluşului suferea de diabet gestaţional nediagnosticat. În general această tulburare apare în cea de-a 24-a săptămână de sarcină şi poate duce la dezvoltarea fătului peste dimensiunile obişnuite. 

Atât fiica, numită Jasleen, cât şi mama se simt bine acum, chiar dacă bebeluşul este încă ţinut în unitatea de terapie intensivă neonatală

Acum, Jasleen deţine titlul de cel mai mare bebeluş din Germania, detronându-l pe Jihad, un băieţel născut în 2011 şi care a avut o greutate de 5,8 kg. 

În Cartea Recordurilor se specifică faptul că cel mai mare bebeluş din lume s-a născut în 1879, atunci când Anna Bates, din Canada a dat naştere unui băieţel cu o greutate de 10,7 kg. Din nefericire, aceste nu a supravieţuit decât 11 ore de la naştere. 

Sursa: NY Daily News

 

 

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase